X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Symboliek van de narcis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 17-08-2009
Auteur: Yellow
De narcis is een bolgewas, afkomstig van de familie Amaryllidaceae. De naam komt uit de Griekse mytholigie. Het zijn de Romeinen, die de Narcis naar het Nederland, Engeland en Duitsland hebben meegenomen.

Oorsprong

Oorsprong Het zijn de Romeinen geweest, die de Narcis op hun tochten naar anderen landen in Europa hebben meegenomen. Ze waren er, ten onrechte, van overtuigd, dat er een genezende werking in de bloemen zat. Narcissap bevat scherpe kritallen om te voorkomen, dat dieren of vogels van de plant zullen eten. De planten zullen dus eerder de huid van de Romeinen hebben geÔrriteerd dan dat ze genezend waren.

Symbolen van de Narcis

Symbolen van de Narcis Tegenwoordig is de narcis een teken van wedergeboorte, een nieuw begin of het voorjaar. Sterker nog: bij het begin van de lente, half maart bloeit de narcis al, als teken van het nieuwe begin. Het bijgeloof wil, dat de bloem geluk brengt aan degene, die er op staat en ongeluk op een bruiloft. Je ziet dan ook nooit narcissen op een bruiloft.
De Grieken associeerden narcissen met de dood. Volgens de Griekse mythen groeiden de narcissen in de weiden van de onderwereld en het koninkrijk van de doden. Het was deze plaats, waar Hades Persephone gevangen zat, nadat ze verdwaald was, terwijl ze narcissen aan het plukken was. De naam Narcis is afgeleid van de Griekse Narcissus, een knappe jongeman, die tijdens een van zijn wandelingen langs een rivier liep. Omdat hij dorst had wilde hij wat water uit de rivier drinken. Terwijl hij zich bukte zag hij zijn eigen gezicht in de weerspiegeling van het water. Hij vond zichzelf geweldig en wilde zijn spiegelbeeld nog beter zien, leunde te ver voorover en viel in de rivier en verdronk. Een narcis is een bloem,die naar beneden hangt, zoals Narcissus  naar beneden keek om zichzelf in de rivier te bewonderen.

Reacties op dit artikel
Emfkruyssen, 2009-08-17
( 0 )

Hoi Yellow,

(Heb je Yellow als pseudoniem gekozen vanwege de gele narcis?)
Een interessant en wetenswaardig artikeltje. Ik heb het met genoegen gelezen.

Groetjes van
Leonore.
Yellow, 2009-08-18
( 0 )

Niet vanwege de narcis, maar ik vind geel een mooie kleur!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl