X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bloemencorso in de bollenstreek

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Alicewereldje Alicewereldje Auteur op infoyo sinds
25 April 2010


Bekijk het profiel van Alicewereldje
Datum: 26-04-2010
Bloemencorso in de bollenstreek, een jaarlijks pracht en praal aan bloemen, alleen de geur al is heerlijk, laat staan alle kleuren die voorbij komen. 

Zaterdag 24 april 2010

Het was een zonovergoten lente-zaterdag en het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek trok dan ook weer veel, heel veel, bezoekers. Wij (ik en mijn (v)echtgenoot) wilden in Lisse gaan kijken maar twee uur voordat de Corso daar zou arriveren was Lisse al niet meer met de auto te benaderen. Het mooie weer nodigde uit tot fietsen maar helaas, fietsen hebben we niet dus moesten we met de auto gaan. Omgereden via Hillegom maar ook van die kant was er niet meer naar Lisse te komen. Dus zijn we gestrand tussen Hillegom en Lisse waar we de auto konden parkeren bij het Shell station. We moesten nog 2 uur wachten! Het te verwachten gekibbel over het is wel de moeite waard om te wachten/ het is niet de moeite waard om te wachten hebben we keurig doorlopen. Ondertussen werd het om ons heen steeds vermakelijker. Veel touringcars uit allerlei windstreken vonden ook plek om en nabij dit Shellstation en spuugden toeristen uit met grote camera's. We hebben verbaasd gekeken naar Zweedse toeristen, met dikke jassen aan het wintermutsen op. Je zou denken dat die kou gewend zijn en als het iets niet was op deze zaterdagmiddag dan was het koud. Je kon gewoon aan je korte mouwtjes naar buiten. Een ander opmerkelijk gezelschap vormde een groep jonge Chinezen. Die kwamen vragen waarop iedereen hier stond te wachten. Flowerparade, very beautiful and famous was ons antwoord. De Chinezen keken twijfelend. Ze wilden naar de Keukenhof of dat dichtbij was. Jawel, maar daar is niet te komen op dit moment, vanwege die flowerparade, die komt daar nu net voorbij. De Chinezen hielden onderling beraad en besloten zich aan te sluiten bij alle andere wachtenden op de corso die pas over dik een uur zou arriveren. Wij vonden een plekje bij twee Zwiterse mensen, die vertelden de Corso in verlichte staat gisterenavond al gezien te hebben in Noordwijkerhout. Ze wilden het nog een keer zien, bij daglicht en vandaag zelfs zonlicht. 


Daar is de bloemencorso dan eindelijk!

Na inderdaad  2 uur wachten, wat mazzel betekent omdat dat "op tijd" is, het kan ook zomaar zijn dat ze vertraging hebben, kwamen de eerste wagens in zicht. Altijd eerst wat bestelbusjes en gewone auto's, met een paar bloemstukken erop. De leukste die ik heb onthouden was een Mini Cooper die zoveel takken en bloemen meesjouwde dat je de hele mini niet meer zag. Verder uiteraard de praalwagens. Wederom prachtig! Het is alleen erg jammer dat sommige wagens de bloemen niet onderweg nog bewateren, soms hing het er slap bij en omdat dit bij andere praalwagens niet het geval was neem ik aan (heb er geen biet verstand van overigens) dat dit niet nodig is. Ook is het jammer dat niet alle wagens geluid hebben, een passend muziekje bij het thema van de wagen geeft een extra sprookjesachtige sfeer mee zoals op vele wagens wel het geval is. Ander klein minpuntje van de parade was de bedroevende kwaliteit van de muziekkorpsen die meededen, dit kan grootser en beter. Ik heb me trouwens weer staan verbazen over de dames die achter zo'n muziekkorps aanlopen met een rugzakje of tasje. Ze marcheren mee, hebben vaak een jack aan met daarop de naam van het korps maar geen idee wat daar de functie van is. Ik zou dat zelf niet willen doen, je loopt een beetje voor konijn daar naar mijn mening. Het thema was dit jaar Europa en de winnaar een Portugese praalwagen, prachtig uitgevoerd in donkerblauw en paars met de Portugese Haan erop. We hebben er van genoten daar in dat lentezonnetje. 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl