X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het hanteren van dieren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+8
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van lottorose lottorose Auteur op infoyo sinds
09 Oktober 2009


Bekijk het profiel van lottorose
Datum: 12-10-2009
Auteur: Lottorose
Dieren waar je mee werkt of die in je huis wonen moeten goed verzorgd worden. Het is belangrijk te weten hoe je deze dieren hanteert.

De koe

De koe
 Koeien leven in een kudde, In een kudde is er sprake van rangorde, een koe is doet de hele dag bijna niks anders dan eten, herkauwen en rusten.
Je moet een koe in handen hebben als je zijn klauwen verzorgd (2x per jaar), voor de veearts en voor het Melken.
 Het is belangrijk om contact te houden met het dier en attent te blijven. Voor het vervoeren moet je de dwang/ hulp op acceptabele manier uitvoeren, door een man voor, bij de halster te leiden en een man achter de koe aansturen. Bij een kalf kan je gebruik maken van het zuigreflex. De koe is gemakkelijk te lokken met wat lekkers.
 Fouten die gemakkelijk gemaakt worden bij koeien zijn de omgang met een koe, koeien schrikken snel en kunnen daarmee zichzelf en jou bezeren. Ook gaan mensen toch wat vaak achter een koe gaan staan, met de kans dat ze een trap of de staart in het gezicht krijgen.

De kat

De kat
·Katten zijn solitaire dieren, en als een kat iets niet wilt, moet je het dan in de meeste gevallen ook niet doen. Katten leven ook graag in een groep. Als je met een kat aan de gang wilt gaan, kun je hem beter eerst observeren.
·Je moet een kat in handen hebben als je ermee naar de dierenarts gaat, hem medicijnen wilt geven en als je het dier gewoon moet verplaatsen.
·Een kat pak je meestal in de nekvel vast, het dier gaat dan slap hangen zoals hij het gewend is, toen hij kitten was. Als je het dier niet kent, en je het toch moet verplaatsen, wikkel dan de kat in een doek. Als je een kat een pil moet geven pak je hem boven bij zijn kop en trek je die naar achter. Met je andere hand trek je dan de bek open, en leg je de pil ver achterin zijn keel, zodat hij het doorslikt.
 Er worden vaak fouten gemaakt bij hanteren van het dier, dit kan gevaarlijk zijn voor u en de kat, als een kat je krabt heb je meestal kans op een infectie.

Het konijn

Het konijn  Een konijn is geen knaagdier. Een konijn is een groepsdier en plant zich snel voort. Een konijn is een nestblijver.
 Je moet een konijn in de handen hebben als je ermee naar de dierenarts gaat, verplaatsing en als je er lekker mee wilt kroelen.
 Een konijn is een prooidier, benader hem altijd van voren, zodat het niet schrikt. Ook is het handig als je laag staat, zo kom je niet als bedreiging over. Voor het hanteren pak je een groot konijn met 2 handen, een voor de buik en de andere voor de kont, een klein konijn pak je met een hand bij de nekvel en met je andere hand ondersteun je zijn kont.
·Er worden vaak fouten gemaakt bij het hanteren van een konijn, hou het konijn nooit dicht bij het gezicht, een vreemde beweging van het dier, en er staan krassen in uw gezicht. Ook mag je een konijn nooit laten vallen van een hoge hoogte, dit kan leiden tot ernstige letsels.

Knaagdieren

Knaagdieren Knaagdieren herken je aan de gespleten bovenlip, tot de knaagdieren behoren de cavia’s, degoe’s, ratten, muizen, hamsters, chinchilla’s en gerbils. Een Knaagdier is klein en kwetsbaar, dus voorzichtig met de omgang. Een knaagdier is een alles eter. De meeste knaagdieren, voor rat en de muis zetten een geur af om hun territorium af ze zetten. Dit kan erg gaan stinken. Zet, in de meeste gevallen, geen nieuwkomer in de groep, dit leidt meestal tot een gevecht. Benader een knaagdier nooit van boven, dan voelen ze zich bedreigd en bijten.
Een knaagdier heb je meestal in handen als je ermee naar de dierenarts gaat, verplaatst en als je er mee kan ‘knuffelen’.
Als je het diertje oppakt, pak je hem  nooit bij zijn staart, grote kans dat deze los laat. Schep hem daarom ook op met twee handen. Als je het diertje toch bij zijn staart wilt pakken, pak het dan bij zijn staartwortel. Nooit benaderen van bovenaf!
Er worden vaak fouten gemaakt bij het hanteren, vaak wordt het diertje gepakt bij de punt van zijn staart. Ook pakken veel mensen het diertje van boven af, met gevolg dat het dier bijt.

Reacties op dit artikel
Nathalique, 2010-03-01
( +7 )

In het kopje Kat staat dat een kat solitair is. Dat klopt op zich wel, maar verder in het stuk staat dat ze ook graag in een groep leven.. Een beetje tegenstrijdig niet? Aangezien solitair inhoudt dat het dier graag alleen leeft
Achmed boualli, 2010-04-14
( -6 )

Ishe mooie tekst hoor isse wel goed akram achemd dead jwZz mocro`s nemen die tatta`s over doeid eoi
Cheyenne hofwijks, 2010-04-14
( -4 )

Mooi hoor hahaha gekke site hahahaha hahahah ahahahahah oke nuklo,lkko8miok,olo sukkel kk banaan
Shawn, 2010-09-15
( -5 )

Wat een mooie tekst ik leef helemaal op haha
Vera, 2010-09-15
( -5 )

Wat een mooie prachtige site hou er wel van
Nadine van strien, 2010-09-15
( -5 )

Ik hou van jordy
Yvana, 2010-09-15
( -10 )

Ik hou van kayleigh ik ben lesboo wie wil meer?
Kayleigh, 2010-09-15
( -6 )

I love lesbo's too
Carla, 2011-01-16
( +1 )

Katten leven in groepen en zijn dus sociaal. Echter jagen ze alleen, dus zijn het solitaire jagers. Het oppakken van katten dient niet aan de nekvel te gebeuren. Ooit een volwassen kat een andere kat zien oppakken? Aan de nekvel oppakken doet erg veel pijn. Een moederpoes doet het daarom ook alleen als de kittens in gevaar zijn of als de moeder veel stress heeft. Daarnaast pakt de moeder ze niet in het nekvel maar in de nekspier.
Joel, 2012-02-03
( -3 )

Seahhh
Savanna, 2012-09-25
( -3 )

saai boel
Achmed de tweede, 2012-11-20
( -3 )

Dit is kk site he whoelah ik steek een voor een mesje in rug ik ga iedereen doodvermoorden
Achmed boualli de derde, 2012-11-20
( -3 )

Wollah ik ga jullie neersteken ga iedereen opblazen wollah
Achmed boualli de vierde, 2012-11-20
( -6 )

Kk hollander11
Mick boter, 2012-11-20
( -5 )

Ik ben mick en ik pijp iedereen voor 5euro
Achmed de kanker moroc, 2012-11-20
( -6 )

Whoelah bezems ik steek jou in brand ik ben zoon van bin laden
Achmed boualli de vijfde, 2012-11-20
( -4 )

Eey G wat doe je nou stoer jullie allen ik jullie allemaal opblazen jullie dan kaboem en ik de wereld over nemen whaaa jullie kk poesies
Jesse zonneveld , 2012-11-20
( -5 )

Ik ben kk gay en heb zin om bij iemand ff lekker poep te stampen vind ik kk geil ihihihihhiihihih
Carlijn v beek, 2012-11-20
( -1 )

Ik vind dit niet toepasselijk ik ga jullie aangeven bij de politie groeten carlijn
Kakhiel, 2012-11-20
( -1 )

Geef chips doei
Hoogachtend, 2013-01-21
( -1 )

Ik vind dit persoonlijk niet kunnen. De site accepteert zulke tolerante zinnen niet.

Mvg,
De koningin
Peter, 2013-05-13
( -3 )

Hhahahahha
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl