X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Luisteren als de hond

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van mella mella Auteur op infoyo sinds
09 December 2009


Bekijk het profiel van mella
Datum: 10-12-2009
Auteur: Mella
Deze week met de hond naar gehoorzaamheidscursus geweest. Natuurlijk kom je daar niet voor niets aangezien ik altijd het idee heb dat er daar alleen maar geite-wollen-sokken figuren rondlopen, maar dit vooroordeel was gelukkig niet waar. Het is niet de eerste hond die we hebben dus qua opvoeden hebben we wel aardig wat ervaring, maar dit exemplaar is me er een...

Je komt vrolijk de kantine binnen waar hij bijna al de armen van je lijf rukt. Hij weegt intussen zo'n 35 tot 40 kilo en is een grote bonk spier doordat hij altijd naast m'n paard meerent in de bak. Hardstikke leuk om z'n energie kwijt te raken, iets minder leuk als je op zo'n moment hoopt dat hij toch wel een keer moe wordt. Heel verkeerd gedacht dus!

Nadat je onhandig met een trekkende hond, zijn inentingsboekje, een riem, een speeltje en hondenkoekjes in de ene hand sta, probeer je snel je pincode in te toetsen om de cursus te betalen, terwijl je al laat voor de les.

Het is druk op het veld, er lopen veel honden wat inhoud dat hond-lief totaal geen aandacht voor de baas heeft. Het veld is nat want het heeft veel geregend de laatste dagen en voorzichtig lopen is geboden om niet weg te glijden. De hond helpt me wel om zo snel mogelijk richting de les te komen om naast een leuke chocoladebruine labrador pup plaats te mogen nemen. Die pup is zo interessant dat er de komende 20 minuten een keer of 30 poging gedaan wordt om doormiddel van zo hard mogelijk te trekken, zo snel mogelijk bij hem te komen.

We gaan naar de andere kant van het veld waarbij ik al skieent achter de hond aanga. Maar, hij is al wat gekalmeerd intussen en ik begin haast te denken dat de cursus iets zou kunnen bijdragen aan z'n opvoeding. Hoop begint te leven!

We hebben een leuke afsluiter want we moeten achter een hokje uit het zicht van de hond gaan staan en de hond moet komen. Ik vertel al dat hij over het algemeen niet goed luisterd als hij losloopt en al helemaal niet met andere honden erbij, maar wonder boven wonder kwam hij hard aangerent richting het hokje. Ik was helemaal verbaasd daar ook echt m'n hond te zien en niet de lerares die me kwam vragen om achter m'n hond aan te gaan. Goed belonen! Wat een brave hond!

De les was afgelopen, iedereen liep terug richting de kantine en natuurlijk wil de mijne net een grote drol draaien midden op het veld. Gauw hond meegesleurd naar de uitlaatplaats.

Fwiew wat een avond weer. Waar is het toch mis gegaan met het luisteren en het aandacht krijgen van de hond. M'n paard luistert immers als een hond, het zou dus toch moeten kunnen blijkbaar! ;)

Reacties op dit artikel
Tilo, 2009-12-10
( 0 )

Leuk artikel. Ik dacht bij mijn hond dat ze het nooit zou leren, maar nu is ze 2,5 jaar en luisterd super. Tja af en toe is ze wel een beetje ondeugend, maar hoort dat niet bij een hond.
Mella, 2009-12-10
( 0 )

Ondeugend is niet erg en we gaan vrolijk verder alleen voor een eerste keer was het niet echt motiverend haha. Komt vast goed!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl