X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Neem de tijd voor een puppy

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 18-02-2010
Auteur: Lizz
Wij hebben een puppy. Onze Duitse Herder is afgelopen zomer op veertienjarige leeftijd overleden en we wilden niet direct daarna weer een hond. Even alles laten bezinken en een nieuwe hond zou echt wel op ons pad komen. En inderdaad, net voor de kerst deed onze Mechelse Herder Joris zijn intrede. Hij is pittiger dan een Duitse herder en vraagt ont-zet-tend veel aandacht. Maar ach, wat je er nu in stopt, krijg je later dubbel en dwars terug.

Het wennen in de eerste week

De Kerst stond voor de deur, dus het complete gezin kon alle tijd vrijmaken om onze pup een warm welkom te bieden. Wel nodig ook, is achteraf gebleken, want de zindelijkheidstraining is niet niks. Zomaar spontaan kwamen de druppeltjes die dan ook steevast gevolgd werden door een straaltje. Als meneer intensief een dutje had gedaan, werd hij direct als hij op vier poten stond naar buiten gedirigeerd. Niet dat hij dat ons in dank afnam, want in die periode was het veel vorst, sneeuw en ijs. En 's morgens steevast rond half zes stond zijn wekker. Direct het bed uit, de vrieskou in, want zo'n kleintje kan nog niet alleen. Maar gelukkig hebben we de taken goed kunnen verdelen, dat iedereen nog een beetje vakantie had.

De vakantie voorbij

Exact na anderhalve week kwam het reguliere leven weer terug. Pup Joris werd na alle aandacht en geknuffel op regel gezet. 's Morgens rond halfacht uit de bench, lekker naar buiten, daarna weer lekker naar binnen -het was nog steeds koud-, eten, drinken, slapen en weer naar buiten. Hij groeide als kool, verloor zijn nesthaartjes en kreeg er echt 'herderhaar' voor terug. De eerste proef was geslaagd, maar wat een tijd zijn we met z'n allen kwijt geweest om hem 'op de rails' te krijgen. En we zijn er nog niet, want zo'n pup rolt van de ene in de andere fase.

Reacties op dit artikel
Tilo, 2010-02-18
( 0 )

Hoi Lizz, het is goed dat je weet waar je aan begint.
Het opvoeden van een hond kost veel tijd, maar is ook zo leuk.
Helaas denken veel mensen er niet overna en deze dieren belanden op marktplaats of in het asiel en dat terwijl de mensen vaak niet de tijd nemen om een hond op te voeden. Ja en als je een hond niet goed opvoedt krijg je een vervelende hond, maar dit lig niet aan de hond maar aan de baasjes zelf!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl