X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een Mechelaar met klapkaken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 25-02-2010
Auteur: Lizz
Onze jonge Mechelaar is een pittig baasje. Vanaf het eerste moment dat hij bij ons binnekwam, liet hij zich behoorlijk gelden door zijn spetse, scherpe tanden. Ook heeft hij zeer regelmatig last van klapkaken. Letterlijk, want boven en onder vallen ongecontroleerd tegen elkaar aan en als daar toevallig een vingertje tussen zit, voel je dat wel. Aanleren dat hij dat niet mag dus, net zoals vele andere zaken.

Regelmaat

Een hond zet je met beide benen op de grond en toont hoe de ene huisgenoot heel anders reageert op zaken die niet goed lopen als de ander. Als moeder overste van een groot gezin is het niet alleen die hond opvoeden, maar ook de rest er omheen. Schreeuwen help niet, net als zaken met de mantel der liefde toedekken en de hond zijn zin geven. Duidelijke regels naar hond en de rest van het gezin is geboden. In de mand tijdens het eten, het niet tolereren van klapkaken en aan het einde van een stoeipartij moet het ook afgelopen zijn.

De jonge herder doet het uitstekend, zo lang moeders maar in de buurt is. Zitten, blijven en zelfs keurig wachten tot je mag beginnen met eten is al onder controle. Net als die plas die soms onverwacht toch nog even moet, maar ook die momenten worden minder. Maar ook moeders is er soms een paar daagjes tussenuit en dan is geheid alle regel verdwenen. Er wordt weer doorgehold bij nat weer, poten afvegen is er niet bij. Stoeien met Beagle Roy loopt regelmatig uit op een fors conflict over de macht en de bank is er alleen maar om op te liggen. De regel is weg, anarchie overheerst.Bij terugkomst moet de zaak weer in het gareel. Op tijd er uit en naar buiten, vaste voedertijden, heldere regels en een non tolerantiebeleid. En je ziet zo'n hond weer opknappen. Hij weet waar hij staat en kent zijn plaats. Was het bij kinderen soms ook maar zo eenvoudig.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl