X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kittens: Verzorging en Opvoeding

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Kingdingel83 Kingdingel83 Auteur op infoyo sinds
05 Maart 2010


Bekijk het profiel van Kingdingel83
Datum: 09-03-2010
Auteur: Kingdingel83
Eindelijk! Het is zo ver. Na lang zoeken heeft u eigenlijk uw kleine tijger gevonden. De datum waarop u de kitten mag ophalen is geprikt. Het is tijd om een passende naam te bedenken en uzelf voor te breiden op de komst van uw kitten.

Voorbereiding

Het is natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn op de komst van uw kitten. Vooraf moet u een aantal dingen voorbereiden en, zo nodig, worden aangeschaft.
Allereerst moet er iets worden aangeschaft waarmee u de kitten vervoerd. Hoe wilt u immers uw kitten thuis brengen. Ook met het oog op toekomstige bezoekjes aan de dierenarts (inenten bijv.) is het zeer handig iets in huis te hebben. Dit is echter niet het enige waar aan gedacht moet worden. Zo moet er ook een lekker zacht en warm plekje zijn voor uw kitten(s). Dit kan een mand zijn, maar een doos met een warme deken voldoet ook prima. Als uw kitten op de meubels mag slapen is het raadzaam om een dekentje of iets dergelijks neer te leggen. Daarnaast moet u beslissen waar uw de eet en drink bakjes neerzet. Het benodigde droog en/of natvoer moet klaarstaan. Natuurlijk is een goede kattenbak en grind onmisbaar. Zorg ervoor dat uw kitten de kattenbak gemakkelijk kan vinden. Ook kunt u denken om een aantal speeltjes te kopen. Belangrijk is een krabpaal, ook al mag uw kat in de loop van tijd naar buiten. Het is fijn voor een kat op de nagels goed te kunnen scherpen. Als een krabpaal ontbreekt dan kunnen ze zich wenden tot uw meubels. Zet de krabpaal vlakbij de slaapplaats. Vaak vinden ze het heerlijk op tijdens het wakker worden even lekker tegen de paal aan te krabben.

Hieronder vind u een lijst met de kitten benodigdheden:
- Draagmand
- Slaapplaats: mand, deken e.d.
- Eet en drink bakjes
- Voer
- Kattenbak en grind
- Katten speeltjes
- Krabpaal

Aankomst:

De dag is gekomen. U kunt uw kitten ophalen. Alles staat klaar en u kunt niet wachten. Zorg ervoor dat u op de dag van aankomst genoeg tijd heeft om aandacht te besteden aan uw kitten. De kitten moet natuurlijk wennen aan een nieuwe omgeving zonder zijn of haar moeder. Ook zorgt u ervoor dat het eten en drinken klaar staan en dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Belangrijk is dat het tamelijk rustig is in de kamer, zodat de kitten rustig kan wennen.
Bij aankomst is het raadzaam om uw kitten eerst op de kattenbak te zetten. Zo weet de kitten waar de bak is. Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat de kitten de bak gemakkelijk kan vinden.
Laat uw kitten daarna even gaan. De kitten zal op ontdekkingstocht gaan en elke hoek van de kamer afsnuffelen. Na een tijdje kunt u de kitten wijzen op uw gemaakte slaapplek. Een slaapplek is heel belangrijk aangezien de kitten dan een rust plekje heeft om zich terug te trekken. Als de kitten niet gaat liggen, maakt u zich dan geen zorgen. Waarschijnlijk wilt het nog even spelen.
Besteed veel aandacht aan de kitten in dit proces. Het help de kitten wennen en stelt de kitten gerust. Pak bijvoorbeeld de speeltjes en ga samen spellen, maar dwing niet op. Als de kitten wilt gaan slapen, laat het dan slapen.
Hierna kunt u de kitten wijzen op de locatie van het eten en drinken. Belangrijk is dat u de kitten na het eten weer op de kattenbak zet. Dit moedigt de kitten aan om haar of zijn behoefte op de kattenbak te doen.

Mocht u kinderen hebben dan is het belangrijk dat ze bij aankomst rustig met de kitten omgaan. Als het heel druk is zal u kitten bang zijn en meer moeite hebben met het wennen aan een nieuwe omgeving.

Verzorging:

U kitten is goed ingeburgerd in uw huishouden. Maar daarbij stop het natuurlijk niet. Het heeft verzorging nodig. Hieronder wordt beschreven wat de verzorging inhoud.
Het is belangrijk dat u de kitten regelmatig ontwormt. In veel gevallen is die al bij de vorige eigenaar gebeurt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u bij een dierenspeciaalzaak een ontwormingskuur aanschaffen. Het is overigens verstandig om uw kitten om de paar maanden te ontwormen.
Ook is het verstandig om bij u locale dierenarts te informeren over de mogelijkheden voor uw kitten.
Denk daarbij aan: de benodigde inentingen, registreren (d.m.v. een chip), en eventuele toekomstige castratie e.d. Het is belangrijk dat u alle mogelijkheden weet en weet wat u eventueel te wachten staat.
Bij de dagelijkse verzorging van uw kitten is het natuurlijk belangrijk dat er altijd eten en vers water staat. Dit kan droogvoer zijn (brokken) maar ook natvoer (blikvoer). Op de verpakking van het voer staat meestal de hoeveelheid voer wat uw kitten per dag moet eten. Uit eigen ervaring raad ik u aan niet te veel natvoer te geven. Zorg dat er de gehele dag door droogvoer staat, en geef op bepaalde tijdstippen, bijv. rond etenstijd, een beetje natvoer.
Om nare geurtjes te voorkomen en om aan de hygiŽne te denken moet u zorgen voor een schone kattenbak. Schep elke 1-2 de uitwerpselen uit de bak en verschoon regelmatig de gehele bak.

U heeft vast voor uzelf besloten of u de kitten alleen binnen wilt houden of ook naar buiten mag. Mocht uw kitten naar buiten mogen is het belangrijk dat u de kitten eerst 6 weken binnen houd (geldt ook bij eventuele verhuizing). Ook mag het dan niet te koud zijn. Bij de eerste stapjes naar buiten is het belangrijk dat u meegaat. De kitten voelt zich dan beter op zijn gemak. Bij deze eerste stapjes kunt u haar/zijn naam roepen en belonen als er op wordt gereageerd. Als u kitten eenmaal alleen naar buiten mag is het raadzaam om een afspraak te maken om uw kitten te chippen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw locale dierenarts.

Mocht u beslissen dat uw kitten binnen blijft is het verstandig om wat potjes kattengras neer te zetten. Katten vinden het namelijk heerlijk om aan uw planten te kauwen. Door kattengras neer te zetten voorkom je dit.

Opvoeding:


Net als elk jong wezen moet ook een kitten worden opgevoed. Dit is ook de belangrijkst tijd hiervoor. Oudere katten kunnen hun gedrag moeilijk afleren, dus het is belangrijk dat u hier veel aandacht aan besteed.
Kittens zijn erg speels, en gebruiken niet alleen hun eigen speelgoed. Gordijnen, bankstellen, planten, touwtjes, je kan het zo gek niet bedenken, kunnen ze ook heel leuk vinden.
Het is heel belangrijk dat zodra u kitten aankomt, u gelijk begint met het opvoeden van uw kitten. Katten nemen opmerkelijk snel een bepaald gedrag aan. Goed of fout. Dat is aan u om te corrigeren.
U moet dus van tevoren bedenken wat wel en wat niet mag. Hier moet u dan ook zeer consequent naar handelen. Goed gedrag belonen met een aai en iets lekkers, slecht gedrag bestraffen. U moet de kitten direct na het ongewenste gedrag bestraffen anders begrijp de kitten u niet. Het bestaffen moet niet van u uitgaan (u kitten mag niet zien dat u de straf uitdeelt), behalve als het gaat om agressief gedrag naar u toe.

U moet de kitten goed in de gaten houden en als u een vermoeden heeft dat de kitten aanstalten maakt om zijn/haar nagels in uit gordijnen te zetten moet u gelijk handelen. Dit kan op verschillende manieren. Een goed manier is een plantensproeier, maar ook een hard geluid maken zoals in de handen klappen e.d. werkt ook goed. Fysiek straffen raad ik ten strengste af.
Zorg ervoor dat de kitten u niet vermoed als u de kitten bestraft. U kijkt de poes niet aan tijdens het straffen of doe net of u iets anders aan het doen bent. De kitten moet het slechte gedrag namelijk ervaren als een onaangename ervaring (als ik dit doen, dan gebeurt er dat).
Zeer belangrijk bij het straffen van uw kitten is dat u zeer consequent bent.

Mocht u kitten niet zindelijk zijn dan kunt u op de kitten heel gemakkelijk zindelijk maken door de kitten een aantal keer in de kattenbak te zetten. Meestal weet de kitten dan de bak weer terug te vinden. De locatie van de kattenbak is ook belangrijk. Als u een grote kamer heeft dan is het voor een klein katje moeilijk om de bak te vinden. Zet de bak dichterbij de slaapplek, maar niet te dichtbij het eten.

Win Informatie:

Belangrijk is dat u veel informatie inwint. Alle informatie over kittens, de verzorging en opvoeding kunnen de vreugde van de aanwezigheid van uw tijger vergroten. Heeft u vragen of bepaald gedrag of wilt u bijv. meer weten over voeding. Aarzel dan niet en win informatie in bij u locale dierenarts of bezoek het internet.

Liefde

Zoals iedereen heeft ook uw kitten veel aandacht en liefde nodig. Behandel uw kitten als uw eigen kind en alles komt op zijn spreekwoordelijke pootjes terecht.

Want wil veel liefde geeft, krijgt veel liefde terug. En dat er veel liefde in zoín beestje zit, dat staat vast!

Reacties op dit artikel
Anita, 2010-03-14
( +2 )

Leerzame tekst ! In mei kunnen wij onze kitten verwachten!
Chris, 2010-07-20
( 0 )

Leerzame tekst.

Klappen werkt niet bij mij 2 kittens, en planten sproeier hebben ze al door.
nog andere voorwerpen om ze dingen af te leren zoals niet achter de kast klimmen?

Groetjes,

Chris
Tirza, 2011-02-04
( 0 )

Waar mijn poes goed naar luisterd, en ook onze vorige kittens, is het luid klikken(knippen) met je vingers ring vinger/ duimvinger.Hoe harder hoe beter.En inderdaad zeen consuqent zijn.En elke keer ergens weghalen waar je ze niet wil hebben,tot vermoeiens toe,maar uiteindelijk werkt het echt.
Vind het vaak alleen erg jammer,als je een kitten krijgt waarvan men zegt het is zindelijk, en het blijkt het niet te zijn.Slechte opvoeders gehad.Onze moederpoes,die heleaas niet meer is, voede haar kittens zo goed op en dat ligt ook aan de mensen er om heen.Maar de moederpoes moet het wel doen!!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl