X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een huisdier is absoluut geen speelgoed voor kinderen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 06-04-2010
Auteur: Sjax
Huisdieren zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen.† Daar is bijna iedereen het over eens. Maar zijn kinderen ook†goed voor huisdieren?Jonge kinderen in ieder geval niet. Lees verder† en vorm je eigen mening.

De aanschaf van het dier

In het voorjaar worden er weer veel dieren aangeschaft. De winter is voorbij, dus het is tijd voor een pup, een konijn of een kitten. De meeste dieren worden in een opwelling aangeschaft (denk aan de verkoop van dieren in de tuincentra).
Ouders realiseren zich vaak niet dat ze de verantwoordelijkheid voor de verzorging van het dier niet bij een kind neer kunnen leggen. Kinderen zorgen niet uit zichzelf voor een dier. Ze moeten daar steeds weer aan herinnerd worden. De ouders moeten er tijd in stoppen om hun kinderen te leren hoe ze voor hun dier moeten zorgen en dat de kinderen voor het dier zorgen. De ouders zijn  ten alle tijden eindverantwoordelijk voor een goede verzorging. Daar hoort natuurlijk bij dat de ouder ook zelf weet hoe het dier verzorgd moet worden. Daarover  is veel informatie beschikbaar op internet, in de bibliotheek of bij de fokkers.
Voor er een dier aangeschaft wordt moet ,men dus eerst dit traject doorlopen. Dat voorkomt veel dierenleed.
Dan is ook bekend hoe oud een dier kan worden. Een cavia wordt gemiddeld 5 jaar, een kat gemiddeld 16 jaar en bij de hond is dat ong 12 jaar. Ook wel iets om in gedachten te houden bij de aanschaf.

Een dier is geen speelgoed

Als je kijkt naar de funniest home videos dan zie je de meest leuke filmpjes over dieren en kinderen. Oh zo schattig dat een peuter met een hond in de hondenmand ligt te slapen, of dat het kind de kat kleertjes heeft aangedaan of tikkertje speelt met het konijn.
Schijn bedriegt echter. Voor de hond is de mand zijn territorium en daar hoort geen kind in. Het jonge kind maakt geen deel uit van de roedel waardoor de hond niet weet wat hij met de situatie aanmoet. Het kind bijten zal de hond meestal niet doen, maar de situatie vraagt er wel om.
Een dier wil helemaal geen leuke kleertjes aan, dat is dierenkwelling. Krabben en eventueel bijten zou hier op zijn plaats zijn.
Een konijn is een vluchtdier, als hij opgejaagd wordt is het konijn dus niet leuk tikkertje aan het doen, maar is het op de vlucht voor het kind. Leuk hoor.

Bezint eer ge begint

Wat als het kind nou perse een huisdier wil?
  • zoek informatie over het dier op
  • Laat het kind sparen voor de aanschaf van een dier (dit voorkomt een impulsieve aankoop)
  • oefen met een logeerdier (bijv het konijn  van de buren verzorgen in de vakantie)
  • vraag je af of je zelf ook een dier wilt. Zo ja dan is het natuurlijk prima om een dier aan te schaffen en je kind te leren hoe het dier verzorgd moet worden. Zo nee, begin er niet aan. De kans is groot dat het kind de interesse in het dier verliest na verloop van tijd en dan zit het konijn  alleen in een hokje achter in de tuin.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl