X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Dierenmishandeling

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van danejoe danejoe Auteur op infoyo sinds
11 Maart 2010


Bekijk het profiel van danejoe
Datum: 06-04-2010
Auteur: Danejoe
Dierenmishandeling? Ben jij er ook zo op tegen? Begrijp jij ook niet waarom mensen dat doen? Lees dit artikel, om er meer te weten over te komen.

Dierenmishandeling

Wat bezielt de mensen toch? Om zoín onschuldig dier te mishandelen. Ik vind dat het echt veelste ver gaat. En hoe iemand dat een dier nou kan aandoen. Hieronder word ik het kort uitgelegd wat het is.

Dieren mishandeling komt toch meer voor dan dat je zou denken, bij dierenmishandeling worden dieren mishandeld om geen juist reden. Ze doen niks verkeerd en het dier word erg veel pijn gedaan. Zo'n dier kan dan ernstige vormen van letsel op lopen, niet meer normaal functioneren in het welzijn van dieren/mensen, en zich afschermen. 

Hieronder, waaraan je kunt zien of een dier wel of niet mishandeld word, je hebt verschillende vormen van dierenmishandelingen zoals:

- Het toetakelen of het ernstig verminken van deze dieren.
- Dat het dier zwaar word verwaarloosd, door het ondervoeden van de dieren, doordat ze te weinig te eten en te drinken krijgen.
- Dat ze de dieren dood knuppelen, en de vacht van de dieren gebruiken voor een bontjas te maken.
- Dier in een asiel stoppen.

Dierenleed

Er zijn nog steeds te veel mensen die van te voren niet goed na gedacht hebben of ze nu wel of geen hond hadden willen aanschaffen, en krijgen ze hier achteraf heel veel spijt van. Van het begin af aan is het allemaal heel leuk en aardig, en denk wat heb je daar toch voor last van, maar als de dieren groter worden, is het toch anders, dan gaan ze zich anders gedragen, worden ze soms een beetje lastig, doen ze dingen die je eigenlijk veel liever niet zou willen hebben, maar ja wat doe je er tegen. Je ziet het meeste in de zomermaanden, dan weten ze niet goed wat ze met de hond aan moeten, en stoppen ze de hond maar in het asiel, omdat ze geen andere oplossingen weten. Dat mensen dit als de enigste oplossing zien vind ik erg jammer. Ook een dier in een asiel stoppen in dierenmishandeling!

Wat wij mensen moeten doen voordat we een huisdier aanschaffen

Wij mensen zijn schuldig aan dierenleed. Als je een huisdier aan wilt gaan schaffen, moet je van te voren goed nadenken of je wel of geen huisdier wilt, en of je wel je verantwoordelijkheden erover wilt gaan nemen, er komt hier veel bij kijken, zoals de verzorging die ieder dier nodig heeft, bepaalde inentingen die een dier moet krijgen, operaties die een dier moet ondergaan, voeding die het dier nodig heeft. Het laatste wat een huisdier wil is in een asiel terecht komen, en natuurlijk de meest 'onwaarschijnlijke' opties zoals toetakelingen. Maar daar kan je je niet op voorbereiden. En mensen die hiervoor express een huisdier aan schaffen om dat te willen doen moeten levenslang krijgen. Een dier kan niet praten of z'n gevoelens flink uiten. En daarom is het erg laf om zoiets bij een dier aan te doen.

Stop dierenmishandeling in ALLE opzichten!

Reacties op dit artikel
Suuske18, 2010-05-22
( 0 )

Jouw artiekel klopt niet helemaal: want reken maar dan een dier zijn gevoelens wel kan uiten! Ga maar eens naar een groepje jongens die dat een jonge hond mishandeld (slaan, schoppen, blikjes aan de staart, jennen) en neem het maar eens voor dat dier op. Reken maar het dier weet wat je doet en je er dankbaar voor is. Dieren krimpen ineen bij scheldwoorden, klappen en trappen. Dat is hun manier van uiten. Het ergste vind ik dat een hond word afgemaakt als hij van zich af bijt. Hij zou "vals" zijn. Ze zouden de dierenmishandelaars moeten euthaniseren!!!!
Desiree en dave, 2010-07-30
( 0 )

Beste buren,
Woensdag 14 juli j.l. tussen ¬Ī 12.00 en 13.00uur heeft iemand achterom het pootje van onze kat op brute wijze verbrijzeld. Dit is gebleken na grondig onderzoek door onze dierenarts en de chirurg. Andere mogelijke oorzaken zijn helemaal uitgesloten.Wij konden dit eerst niet geloven.De dierenarts heeft ons dit 10 tot 15x moeten zeggen en nog steeds kunnen wij ons niet voorstellen hoe iemand hiertoe in staat is.Het knie was volledig ontploft, de knie-banden aan de achterkant van het knie waren helemaal gebroken. De meniscus hebben ze niet meer kunnen herstellen. En daarom volledig moeten verwijderen.De vraag is of hij ooit nog normaal zal kunnen lopen. De chirurg, die al 30jr. in dit vak zit en tevens de dierenarts hadden dit nog nooit meegemaakt.De kosten die dit tot nu toe met zich mee heeft gebracht zijn nu al meer dan ‚ā¨600 en deze zullen alleen maar meer worden. Wij vinden daarom dat de dader minimaal moet opdraaien voor deze kosten.
Onze vraag aan u: is u op deze datum iets opgevallen of wilt en kunt u ons helpen om de dader te vinden dan doet u ons en onze 2 katten een enorm groot pezier. Wij willen voorkomen dat nog meer katten slachtoffer worden en doen er alles aan om de dader zo snel mogelijk over te kunnen dragen aan de politie.
Jos, 2012-01-02
( -2 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl