X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De straathond

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van IlseAlanya IlseAlanya Auteur op infoyo sinds
14 Januari 2011


Bekijk het profiel van IlseAlanya
Datum: 24-01-2011
Auteur: IlseAlanya
Daar lopen ze dan weer de 2 straathonden van Tosmur in Alanya. Iedere dag doet het me weer enorm veel pijn om deze 2 schatten te zien zwerven over straat zoekend naar eten en schoon drinkwater. Wat is dat toch met die mensen hier? Ben ik nu echt de enige die er naar om kijk?

Zondag ochtend 9 uur hoor ik ineens een akelig gejank van een hond. Spring uit mijn bed en kijk snel uit het raam, en ja hoor ik vermoeden het al. Een van de lokale bevolking vind het aardig leuk om het arme beestje aan haar achter pootjes mee te sleuren over het grind. Het arme beestje geeft geen enkel verweer alleen crepeer het van de pijn. Snel doe ik mijn badjas aan en roep tegen mijn man dat ik dat rot joch eens een lesje ga leren! Rennend van de trap hoor ik mijn man roepen dat hij eraan komt. Als een woeste en dolle stier ren ik op het joch af en geef hem een flinke draai om zijn oren. Als gevolg boze papa die mij wel eens een lesje zou leren 'nou kom maar op sta al klaar met gebalde vuisten' , echter bedenkt de vader zich en vraag vriendelijk aan mijn man die aan komt wat het probleem is. Mijn man legt alles haar fijn uit en de man keert zich naar de zoon en doet er nog eens een schepje boven op met enkele harde klappen en schoppen. Voor mij kan het niet hard genoeg zijn. Het arme dier ligt op de grond en kijk me met trieste oogjes aan. Ik kan zijn pijn gewoon voelen! Loop richting het beestje en neem zijn hoofdje tussen mijn handen, kijk in zijn ogen en de tranen wellen op, ' Arm ding, verdedig jezelf dan toch maar je bent zo van goede trouw' Ik kijk mijn man aan en hij gaat er mee akkoord dat het mee gaat naar ons huis, maar haar vriendje moeten we ook nog even opsporen want ze kunnen niet zonder elkaar. Na uren gezocht te hebben, hebben we haar ook eindelijk gevonden. Ze was helemaal nat gegooid met een plakkerig troepje en lag angstig te wezen onder een oude vrachtwagen. Wat hebben ze toch met jullie gedaan?

Een maal thuis waren de honden nog van slag maar plaste ook van blijdschap de hele hal onder. Na wat uurtjes waren ze al aardig gewend en hebben we ze een grote schoonmaak beurt gegeven. Gewassen en al mochten ze de rest van het huis verkennen, overal snuffelen en kijken maar wat hebben wij nu toch 2 kanjers van honden! De poes moest wel even wennen maar na een aantal dagen zijn het 3 dikke vrienden geworden! Iedere zondag gaan we een lange wandeling maken op het strand en wat ben ik trots op ze hoe ze luisteren naar ons.

Nu tot op de dag van vandaag gebeuren er nog steeds van deze vreselijke dingen met dieren in Turkije. Helaas kan ik ze niet allemaal redden ook al zou ik het willen.

Reacties op dit artikel
Angela ultee, 2011-02-14
( 0 )

Ik vind jullie in ieder geval kanjers, misschien dat dat jochie nu nog wel een keer nadenkt voordat hij zoiets doet.

Ik weet uit ervaring dat je nog zoveel meer wil doen, maar als iedereen nou tenminste iets doet, dan komen we een heel eind.

en 2 hondjes zijn nu in de hemel beland
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl