X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Op vakantie gaan is leuk, maar wie past op uw huisdier?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tilo Tilo Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Tilo
Datum: 01-05-2011
Auteur: Tilo
Het is nu de tijd dat veel mensen hun vakantie gaan boeken. En wanneer u huisdieren heeft is het belangrijk er tijdig aan te denken wie uw huisdieren gaat verzorgen tijdens uw afwezigheid. Hond, kat, konijn of vogel... als u op vakantie gaat mag u ze niet altijd meenemen, hoewel er genoeg vakantieadressen zijn waar uw huisdier welkom is.

Het is nu de tijd dat veel mensen hun vakantie gaan boeken. En wanneer u huisdieren heeft is het belangrijk er tijdig aan te denken wie uw huisdieren gaat verzorgen tijdens uw afwezigheid.
Hond, kat, konijn of vogel... als u op vakantie gaat mag u ze niet altijd meenemen, hoewel er genoeg vakantieadressen zijn waar uw huisdier welkom is.
Als u uw huisdier wilt meenemen is het verstandig om vooraf te informeren of uw huisdier welkom is op de vakantiebestemming en welke regels hiervoor gelden. Neem bijtijds contact op met uw dierenarts over de benodigde inentingen en eventuele andere voorzorgsmaatregelen.
Uw hond doet u het meeste plezier om hem mee te nemen. Wanneer u een vakantie gaat boeken let er dan goed op of het ook een leuke vakantie voor uw hond wordt. Er is genoeg keus voor een leuke vakantie voor mensen met een hond. Op internet zijn verschillende sites te vinden waarop een leuke vakantie met de hond gemakkelijk te vinden is.
Als u uw kat wilt meenemen op vakantie. Bedenk hierbij wel goed of u uw kat er een plezier mee doet om haar mee te nemen. De meeste katten blijven liever thuis.
Maar ook als u op vakantie wil gaan zonder uw huisdier zijn er goede oplossingen te bedenken om uw huisdier tijdelijk onderdak te bieden. Ten eerste is er natuurlijk het dierenpension, die voor een bepaald bedrag per dag uw kat, hond of ander huisdier, prima verzorging biedt tijdens uw vakantie. Ga van te voren eerst eens kijken, zodat u weet waar uw huisdier verblijft tijdens de vakantie. Laat u goed informeren over de entingen die daar gelden. Zeker als uw huisdier er eenmaal aan gewend is naar het pension te gaan, is dit vaak ook voor hun een leuke vakantie.
Ook kunt u iemand in uw huis laten verblijven tijdens de vakantie. U kunt bijvoorbeeld vrienden in uw huis laten logeren. Zo kunt u met een gerust hart op vakantie gaan, terwijl anderen in uw huis op uw eigendommen en natuurlijk ook op uw huisdieren passen.
Bij de kat heeft men nog een andere oplossing. Wanneer er bij uw kat dagelijks iemand langs komt om haar eten en vers water te geven, de bak te verschonen en natuurlijk de nodige aandacht te geven, is dat een prima oplossing. Katten vermaken zich beter in hun eentje, dan honden. Katten leven solitair en hoeven niet uitgelaten te worden zoals een hond. Uw kunt hiervoor uw familie, vrienden of buren vragen. Wilt u deze personen niet weer met uw kattenoppas lastig vallen, heeft u tegenwoordig ook de keus professionele kattenoppas te laten komen. In de grote steden is dit er al een aantal jaar. Als uw kat thuis blijft, zorg er dan wel voor dat de oppassers alle nodige informatie over het dier hebben: naam en telefoonnummer van de dierenarts, soort voer, soort kattenbakvulling, uw telefoonnummer en adres en dergelijke. En natuurlijk dat u voldoende voorraad van alles in huis heeft.

Reacties op dit artikel
Y de groot, 2011-07-24
( +2 )

Hallo,

Voor de honden is dit misschien een optie?

www.doggiespalace.nl

Kijk in het gastenboek daar staat ook een opmerking van onze dierenarts.
Suus, 2011-08-07
( 0 )

Hallo,

Ik heb zelf 4 katten en pas regelmatig op de katten uit de buurt die bij komen logeren als hun baasjes weg zijn, en ik ben het er NIET mee eens dat katten net zo goed thuis kunnen blijven met een oppas aan huis die elke dag een half uurtje langskomt. Katten zijn zoals je zegt solitair, maar het zijn wel huisdieren. Ze zijn gewend om elke dag veel aandacht te krijgen, minstens 5 of 6 uur (als je uit je werk komt, tot dat je gaat slapen en sommige katten ook nog de hele nacht als ze op bed mogen liggen) en lekker bij je te kunnen kruipen. Katten gaan zich stierlijk vervelen als ze de hele dag alleen zitten, en gaan dan je meubels slopen (ja ik spreek uit ervaring!). Een half uurtje per dag iemand op bezoek die ook nog moet schoonmaken en de post en de planten moet doen, houd misschien 15 minuten voor je kat over.

Je kan beter een goed pension zoeken voor je kat(ten). Daar is veel en professioneel toezicht, en je kat verveeld zich niet met zoveel aandacht en andere katten. Ook katten die thuis vechten met de buurkatten, kunnen prima in een pension. Een pension is namelijk niet hun territorium, dus ze zullen niet vechten om dat te verdedigen. Er zijn echt maar heel weinig katten die je een plezier doet door ze alleen thuis te laten. Daar komt nog bij dat je het gevaar hebt dat je kat gaat dwalen. Als je zelf niet thuiskomt, gaat je kat naar je op zoek, of denkt als de oppas roept "stik maar, ik kom niet!". Er zijn zo verschrikkelijk veel katten vermist geraakt (en soms ook aangereden) tijdens de vakantie van hun baasje, dat is gewoon niet leuk meer.

Mijn advies: zoek een pension waar alleen katten welkom zijn, en ga eerst kijken en met de eigena(a)r(esse) praten zodat je zeker weet dat je lieveling goed verzorgd word als jij geniet van je vakantie. Ik wil dat als ik op vakantie ben, mijn katten ook vakantie moeten hebben.

Voor vragen, mail even
Tilo, 2011-08-07
( +2 )

Hallo Suus,

tjeetje meid eerst goed lezen voor je comentaar geeft.
Lees wat ik schrijf:
Ten eerste is er natuurlijk het dierenpension, die voor een bepaald bedrag per dag uw kat, hond of ander huisdier, prima verzorging biedt tijdens uw vakantie. Ga van te voren eerst eens kijken, zodat u weet waar uw huisdier verblijft tijdens de vakantie. Laat u goed informeren over de entingen die daar gelden. Zeker als uw huisdier er eenmaal aan gewend is naar het pension te gaan, is dit vaak ook voor hun een leuke vakantie.
Of:
Bij de kat heeft men nog een andere oplossing. Wanneer er bij uw kat dagelijks iemand langs komt om haar eten en vers water te geven, de bak te verschonen en natuurlijk de nodige aandacht te geven, is dat een prima oplossing. Katten vermaken zich beter in hun eentje, dan honden. Katten leven solitair en hoeven niet uitgelaten te worden zoals een hond. Uw kunt hiervoor uw familie, vrienden of buren vragen. Wilt u deze personen niet weer met uw kattenoppas lastig vallen, heeft u tegenwoordig ook de keus professionele kattenoppas te laten komen.

En lees Professionele oppas aan huis:
Ik zelf doe kattenoppas aan huis en heb via LOI mijn theorie al gehaald en moet alleen mijn praktijkopdrachten nog volbrengen. Wanneer ik dit diploma in bezit heb, mag ik een dierenpension beginnen, dus net zo ervaren als de mensen in een dierenpension. Zelf spreek ik uit ervaring van mijn stage/vrijwilligerswerk bij een dierenasiel met dierenpension dat oudere katten vaak beter thuis kunnen blijven net zoals erg bange katten of snel gestresste katten! Ik ga naast mijn kattenoppas aan huis ook een kleinschalige kattenpension opstarten,omdat zekere niet elke kat geschikt is voo ee kattenpension en ook niet elke kat is geschikt om alleen thuis te blijven. Ik geef de kattenbezitters en hun geliefde kat zelf de keus!Rodiers annelies, 2013-03-24
( 0 )

Hallo ik ben annelies en heb ff een probleem heb een poes en kater en moet voor een periode die ik nog niet weet naar een opvang gaan, weten jullie misschien waar ik mijn poes en kater kan zetten tot ik een ander huis heb???
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl