X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het effect van de eigenaar op hondengedrag

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Lilicat Lilicat Auteur op infoyo sinds
24 Juli 2009


Bekijk het profiel van Lilicat
Datum: 27-09-2011
Auteur: Lilicat
Uit onderzoek is gebleken dat de emotionele toestand van de mens een invloed kan hebben op gedragsproblemen van de hond. Een hond kan agressief reageren omdat de eigenaar zich in een bepaalde emotionele toestand bevindt en dus geen rustige energie uitstraalt naar de hond, de eigenaar waarschuwt de hond vaak voor gevaar waardoor de hond extra alert wordt en dit kan leiden tot agressie. Er is echter nog veel onderzoek nodig om te achterhalen welke gedragingen van de mens gelinkt zijn aan probleemgedrag van de hond.

Voorbereiding bij keuze van een hond

Voorbereiding bij keuze van een hond Terwijl de hond het hart van de mens gewonnen heeft met zijn affectie en attentie brengen ze ook een aantal problemen voor de omgeving. Veel eigenaars lijken onvoorbereid te zijn als ze een hond willen nemen voor de investering in tijd en geld voor het houden van een hond. Mensen moeten goed voorbereid zijn bij het nemen van een hond, dit kan veel gedragsproblemen voorkomen. Men moet vooraf afwegen welke hond bij hun levensstijl zal passen.

Op zoek gaan naar het geschikte ras en de achtergrond van dit ras onderzoeken kan de kans op een goede relatie verbeteren. Zo lijken eigenaars die een hond als cadeau krijgen meer problemen te ervaren en ze zullen minder snel op zoek gaan naar een nieuwe hond als de oude overlijdt. Ze zouden ook minder een hechte band ontwikkelen dan mensen die bewust voor een hond kozen.

Gedragsproblemen zoals ongehoorzaamheid, agressie en verlatingsangst kunnen zorgen voor conflictsituaties die onaanvaardbaar kunnen worden voor de mens. Agressie is het meest voorkomende gedragsprobleem. Er is weinig geweten over omgevingsfactoren die een invloed hebben op gedragsproblemen, maar wel is aangetoond dat gedrag en gewoonten van de eigenaar een invloed kunnen hebben.

Welke hond past bij welke baas?

Hond en baas kunnen een goede connectie vormen als een deel van de karaktereigenschappen overeenkomen. Is dit niet zo dan zal de hond de eigenaar al gauw gaan ergeren. De mens is niet zo soepel in het samenleven met partners. De relatie moet dus goed en stevig zijn. Er moeten veel overeenkomsten zijn en weinig verschillen , voldoende begrip tussen te partners om irritaties te voorkomen is belangrijk.

Het merkwaardige is dat we deze eigenschappen en voorwaarden herkennen bij het kiezen van een partner, maar niet bij de keuze van een hond. De meeste mensen weten niet waarom ze een hond nemen. Toch is het belangrijk om te weten waarom men een hond neemt. Dit antwoord bepaalt immers voor een deel welke geschikt zal zijn. De grootte, behoeften en karakter van de hond moet overeenkomen met de activiteiten die je met de hond wil doen.

Het ontbreken van beweging en uitdaging is een vaak voorkomende oorzaak voor ontwikkelen van agressief gedrag. Honden vereisen regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie. In onze steden komen onze honden dit vaak tekort. Het is de taak van de eigenaar om de huisdieren een andere job te geven om hun stress te verlichten.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl