X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Suikerkatten in het asiel

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 13-11-2011
Auteur: Sjax
Het komt steeds vaker voor dat er katten met suikerzikete in het asiel zitten. Dat komt omdat er steeds vaker de diagnose suikerziekte wordt gesteld en omdat er gelukkig steeds meer asielen zijn die katten met suikerziekte niet meer laten†inslapen. Dat laatste is natuurlijk een goede zaak, maar dan moeten†er wel nieuwe bazen komen†voor deze katten. Vandaar dit†stukje.††

Een kat uit het asiel halen

Nou is het natuurlijk altijd goed om een kat uit het asiel te halen. Daar heb je hele leuke katten. De meeste zijn als vondeling binnen gekomen in het asiel. Dat hun oorspronkelijke eigenaar niet komt om zijn of haar kat weer op te halen is een ander verhaal.

Een asielkat is nagekeken door een dierenarts, is ingeent, ontwormd, ontvlooid, heeft een identificatiechip en is gesteriliseerd of gecastreerd. Verder is het karakter bekeken door de asielmedewerkers en is vaak bekend of de kat met andere dieren of met bijv kinderen overweg kan.
Allemaal voordelen dus.
Dat er geld betaald moet worden voor een asielkat is dan ook niet gek. Een asiel maakt over het algemeen geen winst en is meestal afhankelijk van giften.

Een "zieke"kat uit het asiel halen

Er zitten ook dieren met een ziekte in het asiel. Vroeger werden die meestal ingeslapen, want ze zouden toch niet plaatsbaar zijn. Denk hierbij aan katten met blaasgruis, schildklieraandoeningen, nierproblemen, epilepsie, oude katten en jonge kittens die nog niet zelf eten en die zonder moeder zijn gevonden.
Tegenwoordig worden steeds meer van deze katten geplaatst. Katten met blaasgruis is eigenlijk geen probleem voor de meeste mensen.Speciaal voer geven en het gaat goed. Voor andere aandoeningen zijn er vaak medicijnen evt in comboinatie met voer. Ook dan kunnen de katten nog lang een leuk leven lijden.
Voor de jonge kittens zijn de pleeggezinnen in het leven geroepen. daar kunnen de kittens opgroeien en alsnog geplaatst worden. Voor de echt oudere katten meld zich meestal iemand die al een oude kat heeft ( gehad) of oudere mensen die wel een kat willen, maar geen jongere kat.

Een aparte groep is de kat met suikerziekte. Ook hiermee kunnen de katten nog lang en goed leven. Maar      de insuline moet 2 x per dag ingespoten worden onder de huid van de kat. Dat moet een eigenaar leren. ( struikelblok nummer 1).
Dit prikken moet op vaste tijden gebeuren (struikelblok 2) met 12uur daartussen. Wie prikt als de eigenaar er niet is door vakantie, uit eten, ziekenhuisopname ( struikelblok3).

Het 1e struikelblok is het snelst op te lossen. Het prikken gebeurt met een heel klein naaldje en is zo geleerd. De meeste mensen en katten vinden dit geen pobleem.
Vaste tijden prikken moet in te passen zijn in je leven. Dat gaat makkelijk als je met meerdere personen in huis leeft. Iedereen leert prikken en er is meestal wel iemand thuis als er geprikt moet worden. ( bijv 07.00 uur en 19.00 uur).
Voor de vakanties en overige zaken moet je iemand hebben die ook kan prikken, bijv de buren of vrienden die toch altijd al de katten verzorgen als je zelf weg bent.
Er zijn ook pensions waar de kat met diabetes welkom is. Wel even goed informeren voor je de kat brengt.

Het is natuurlijk zo dat je met een kat met suiker iets vaker naar de diernarts moet, maar dat is meestal alleen om nieuwe insuline en spuitjes te halen. Of dieetvoer. Een goed ingestelde kat hoef je maar 2 x per jaar te laten testen of je nog de juiste dosering geeft. Verder kan je ook thuis leren testen. Is niet moeilijk.

Insuline is niet duur en de spuitjes ook niet. Ong 20 euro per maand, afhankelijk van hoeveel insuline je spuit.


Al met al is er eigenlijk geen goede reden om een kat met suikerziekte in het asiel te laten zitten. De enige reden is eigenlijk dat je de desbetreffende kat gewoon niet leuk vindt qua karakter.

Voor meer informatie over suikerziekte bij katten zie het internet..

Reacties op dit artikel
Inez, 2011-11-16
( 0 )

Wat een goed artikel.
Jeanne, 2011-11-16
( +3 )

Goed geschreven artikel; hopelijk vinden veel suikerkatten een eigen mandje.

Er is inderdaad veel informatie over katten met suikerziekte te vinden op het internet, o.a. http://forum.suikerkatten.nl is een speciaal forum die al meer dan 10 jaar aan de internetweg timmert en dus al zolang ervaring heeft en een steun is voor en door suikerkatteneigenaren.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl