X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mierenneukerij

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Reny Reny Auteur op infoyo sinds
01 November 2009


Bekijk het profiel van Reny
Datum: 07-12-2009
Auteur: Reny
Bij onze communicatieafdeling hangt een poster van Loesje met de tekst: “communicatiespecialist: mijn moeder na twee glazen wijn” Ik vind dat een prachtige spreuk en er zit nog waarheid in ook. Ik ben ook moeder en ik denk ook altijd na een paar glaasjes rose dat ik heel goed communiceer. Ik ben dan waarschijnlijk de enige die dat denkt, want na een halve fles weet geen hond nog waar ik over zit te bazelen, maar dat geeft niet.

Teken aan de wand

Teken aan de wand Op zo’n moment is dat het zelfbeeld wat je voor je ziet, tot je de volgende dag hoort: “Zo jij was ook lekker op dreef he!” En dan besef je pas wat je er allemaal hebt uitgekraamd. Ik heb volgens mijn kinderen na een halve fles rose weleens hele geanimeerde gesprekken gevoerd met mensen die ik totaal niet ken. Ik wist zelf de volgende dag ook echt niet meer waar we het over gehad hebben.

Bij ons op het werk aan de koffietafel ontspinnen zich ook de meest hilarische gesprekken die nergens over gaan. Zo hadden we het een keer over insecten. Het woord ‘ontspinnen’ is hier dus helemaal op zijn plaats. Iemand zei dat er steeds meer besmette teken rondlopen zodat een boswandeling lang niet meer zo ongevaarlijk is als vroeger (toen er nog sabeltandtijgers rondliepen?).

En van de teken aan de wand en in het bos ging het over op de muggen. Eigenlijk hebben muggen geen enkele nuttige functie vond een andere collega. Uitroeien die bende! Maar dan verstoor je het ecologisch evenwicht, want dan gaan de vogels en de spinnen dood van de honger. Tja…. . Eigenlijk zijn die muggenbeten niet het ergste, maar dat irritante gezoem om je kop vond weer een ander. Kunnen we daar niks voor verzinnen? Een muggenstembanddoorsnijapparaat ofzo?

Bijdetijdse bijen

Bijdetijdse bijen Je hoort het al. Sommige mensen hebben niet eens wijn nodig om communicatiespecialist te worden. Een bak koffie is al voldoende! Maar er was nog steeds geen oplossing gevonden voor het muggenprobleem. Er zijn genoeg producten op de markt die van alles beloven maar niet werken. Zo heb je een apparaatje waar een bepaalde geur uitkomt waar je als mens meteen van in coma raakt, maar waar die rotmuggen met dichtgeknepen neusjes langs vliegen. Een klamboe kan uitkomst bieden, maar daar raak ik altijd zo in verstrikt dat ik nachtmerries krijg van wurgslangen en seriemoordenaars! Zo’n stick met van dat chemische spul om jezelf mee in te smeren is alleen een optie als je vrijgezel bent. De chemie die er ooit tussen jou en je liefje was verandert dan namelijk in chemische afstoting. Dan zijn er nog de elektrische rackets waar je de beestjes mee kunt elektrocuteren. Nadeel is wel dat er een behoorlijke stank afkomt als je een flink insect neermept.

En zo is het natuurlijk altijd wat. Ieder nadeel heb z’n voordeel zei Cruijff ooit. Natuurlijk zijn niet alle insecten schadelijk of irritant. Bijen zijn hele nuttige beestjes met een soort kaste systeem. De werksters zijn letterlijk dienstmaagden die ook als maagd sterven. En die koningin is eigenlijk gewoon een ordinaire slettenbak die het met iedere dar aanlegt. Maar goed dat ze zich in bijenraten niet bezig houden met DNA vaderschapstesten! Als hare majesteit dan aan de leugendetector zou moeten, zou ze toch flink door de mand vallen.

En spinnen zijn uiteraard ook nuttig. Wel eng, maar nuttig. Ik heb me ooit voorgenomen om mijn angst te overwinnen en een spin aan te raken. Tot dusver is het niet gelukt. Die grondspinnen met van die harige afgetrainde poten vind ik te groot en te griezelig. Kruisspinnen zijn weer zo vet en zo kriebelig en die kleine spinnetjes zijn te snel, dan weet ik niet waarheen ze verdwijnen.

Eigenlijk zit ik gewoon weer te mierenneuken. Dat brengt me op de volgende vraag: waar zouden mierenneukers hun condooms kopen?

Reacties op dit artikel
Gerda, 2010-03-19
( +4 )

Je schrijft alsof je een fles rosé op heb, van de hak in de sloot.
Agnese, 2010-03-23
( +2 )

Als je net zo praat als je schrijft dan heb ik medelijden met de mensen in je omgeving.
Reny, 2010-03-23
( 0 )

De mensen in mijn omgeving weten gelukkig waar ik het over heb, dus daar hoef je geen medelijden mee te hebben
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl