X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De lente staat voor de deur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 10-03-2009
Auteur: Beanbag
Het ijsweder is weer geleden. De lentezon begint weer te schijnen. Aarzelend, maar toch. Langzaamaan wordt het weer aangenaam en poppen de bloemen uit de vloer van de wereld.

Wij hebben het genot van de 4 jaargetijden. Elke drie maanden wisselt ons weer van gedaante en schenkt ons verandering. Soms is dat regen. Dagenlang, tot vervelens toe. Soms is dat koude. Voor velen een genot, voor anderen een straf en voor ons portemonnaie ongezond. Soms is dat aanhoudende hitte. Voor weer anderen een straf. Voor de ijsliefhebbers een hemel op aarde.
Het Nederlandse klimaat. Nooit eentonig. Nooit voorspelbaar. Afwisselend. Ieder seizoen kent zijn eigen keuken, zijn eigen maaltijden. Ieder seizoen vraagt om andere kleding, een ander humeur.
Het is weer tijd voor de lente. De weken en maanden waarin de natuur haar glorieuze intocht houdt en laat zien met hoeveel gemak ze iets kan laten ontstaan. Of de mensheid dat wil of niet, de natuur kent haar eigen kracht. Gras dat op startbanen groeit of dwars door betonlagen heen. Mos dat zich hoog in een dakgoot heeft genesteld.
Of de zwaluw, die alleen nog geen zomer maakt, maar samen met zijn of haar gezin de pracht en praal van jong leven toont en viert. De wereld op zijn schoonst.
Crocussen, die hun weg banen door de dorre bladeren en hun kleurenpracht open en bloot ten toon stellen. Sneeuwklokjes, die met een blij geluid hun aankomst melden. De eerste knoppen, die zichtbaar verschijnen. Het eerste lammetje dat met zijn geblŤh de wereld toe roept: "De lente is er. Kijk en luister, de wereld verandert." Iedere dag zie je weer iets nieuws. Iets dat er gisteren nog niet was. Vooropgesteld dat je kijkt, je ogen de kost geeft en ziet. Niet blind voor al het nieuwe voorbij raast, zonder tijd, zonder rust. De lentezon prikt al voorzichtig op je huid. Die raakt geprikkeld en wil graag meer, meer warmte.
De bloemen, die ontspruiten. De bladeren, die de bomen weer begroeien. De vogels, die zo langzaamaan beginnen hun huisjes te bouwen of te betrekken. Huurhuizen welsiwaar, want na de geboorte en het opgroeien van hun kroost vertrekken ze weer. Maar toch. Hun geschetter en gekwetter is hoorbaar. Het maakt de wereld mooier, welluidender.
De kleuren, die na de saaihied van de winter, de wereld weer omklemmen. De een mooier dan de ander. De liederen, die weerklinken:
"Daar is de lente
Daar is de zon
De blaadjes krijgen weer bomen
En de klokken vertrekken naar Rome."
Nog even geduld dan staat de hele wereld weer in bloei. Daar is de lente.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl