X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Einde zomer....die mooie zomer

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Nanniez Nanniez Auteur op infoyo sinds
02 November 2010


Bekijk het profiel van Nanniez
Datum: 03-11-2010
Auteur: Nanniez
In mijn hoofd blijft maar zweven dat HET nog moet beginnen. De lange avonden. Gezellig buiten zitten tot een uur of half 12. Lekker luchtig gekleed door het leven en een mooie zongebruinde kleur...Ondertussen lees ik in de krant dat de klok een uur terug moet! Blijkbaar loop ik wat achter...

Herkenning?

Steeds dat gevoel. De zomer moet nog beginnen. HET moet nog beginnen. Die fijne momenten van lang buiten zitten in het licht. Die heerlijke warme dagen. Steeds komen ze maar niet. En steeds blijf ik maar denken dat het nog gaat beginnen. Voor ik het weet kom ik tot de teleurstellende ontdekking, de klok gaat terug. Met andere woorden de zomer is voorbij. Voorbij gegleden. Door mijn handen geglipt. De mooie avonden die er waren deze zomer wilde ik wel vangen en inpakken, zodat ik er later steeds weer van genieten kon. Ze gingen voorbij, veel te snel. Langzaam maar zeker dringt de waarheid tot me door. Het is over. Het nieuwe tijdperk begint weer. Drie lagen kleren aan. Lange donkere avonden. Kou en regen. Ja,de zomer is ten einde.

Toch niet het einde..!

Of is dit juist het begin. Begin van weer een uitdagend nieuwe seizoen. Eerdere jaren zag ik het niet zo. Steeds meer gaan mijn ogen open. Een jaar bestaat niet alleen uit zomer. Er is ook nog een lente herfst en winter. Ja, die lente dat vind ik er ook nog wel bij horen. Maar herfst en winter, tja dat nemen we maar voor lief.
Het lijkt of ik opeens een bril op krijg. Zag ik eerst echt zo slecht. Ik zag de herfst niet. Totdat ik de deur opendoe en voor me een blad van een boom ligt met de prachtigste kleuren. Totdat ik die mooie dag in oktober de zon onder zie gaan tussen de mistige wolken. Prachtige kleuren spreiden zich uit aan de hemel. Totdat ik bemerk dat het best lekker is zo een koude regenachtige dag tussendoor. Ik kom eindelijk toe aan die dingen binnen die maar bleven liggen. Wat een voldoening dat ze eindelijk gebeurd zijn..
Jawel, de zomer heeft een einde...en de herfst een begin!


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl