X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe ontstaat sneeuw?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 21-12-2010
Auteur: Berto
Sneeuw is vanzelfsprekend winterse neerslag†en levert ongekend prachtige plaatjes op. Wie kent niet die prachtige winterse plaatjes bij u thuis†of op wintersport of bijvoorbeeld die prachtige beelden van†de Elfstedentocht. Maar hoe ontstaat sneeuw nu eigenlijk?†Aan de hand van dit artikel zal het u†allemaal duidelijk worden.

Het ontstaan van sneeuw

Het ontstaan van sneeuw Net als bij regen ontstaat sneeuw in de wolken. Dit gebeurt dan vanzelfsprekend in koude gebieden. Deze wolken hebben dan een bovenlaag van ijskristallen met daaronder waterdruppels. De ijskristallen trekken waterdruppels aan die vervolgens hieraan vast gaan vriezen. Daardoor vormt zich een klomp of een klompje ijskristallen en zo ontstaan dan sneeuwvlokken of vlokjes. Als deze massa ijskristallen te zwaar worden zullen ze naar beneden gaan vallen als sneeuwvlokken. Maar als het gaat dooien tijdens een sneeuwbui dan gaat het weer over in een regenbui. De meest ideale temperatuur voor de vorming van een sneeuwbui is min 12 Graden Celsius en vindt vaak plaats tussen de min 5 en min 20 Graden Celsius.
Het is vreemd maar sneeuwkristallen zijn altijd zespuntig van vorm. Als het sneeuw net aan het vallen is uit een wolk dan is het nog slechts een kleine ijsnaald. Onderweg naar beneden kleven rook- of asdeeltjes en zandkorrels aan de ijsnaaldjes vast. Als het waait klitten deze sneeuwkristallen of sterren aan elkaar vast zodat een uiteindelijke sneeuwvlok wordt gevormd. Als een sneeuwvlok wordt uitvergroot dan ziet u ijs met heel veel lucht eromheen. Het lijkt wel een kussen met veren met allemaal lucht eromheen. Iedere sneeuwvlok is weer uniek qua vorm en grootte. Soms ze ze weer groot en dan weer klein.
De beste sneeuw om overheen te skieŽn blijft natuurlijk de echte sneeuw maar indien nodig wordt de natuur weleens een handje geholpen met een sneeuwkanon. Dan worden kleine waterdruppeltjes door een ijskoude tunnel geblazen en zo ontstaat kunstsneeuw. Deze sneeuw plakt veel minder zodat er sneller sneeuwophopingen ontstaan.
In Nederland hebben we ongeveer 30 witte dagen per jaar.
Sneeuw en vorst kan ook voor veel overlast zorgen en dan niet alleen vanwege de gladheid in het verkeer maar kan voor een vermindering van het zicht zorgen. Plotselinge sneeuwbuien kunnen ook erg gevaarlijk zijn. Een ieder wordt dan aangeraden om zich aan te passen aan de weersomstandigheden. Matig dan uw snelheid. Sneeuw zelf is niet glad maar wordt door het verkeer en dan vooral autoīs plat gereden en wordt op deze manier wel glad. Dan is het maar te hopen dat er een sneeuwschuiver of een zoutstrooier in de buurt is.
Als het hard waait tijdens een sneeuwbui dan ontstaan er sneeuwduinen. Dit komt omdat het sneeuw dan gaat stuiven. Niet voor niks geeft het KNMI vanaf windkracht 8 dan een weeralarm voor een sneeuwstorm. Bij windkracht 6 en 7 heet dit fenomeen sneeuwjacht.

Reacties op dit artikel
Prut, 2012-12-08
( +1 )

ech heel erg bedankt
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl