X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Stop al het dierenleed

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 24-01-2011
Auteur: Berto
Er moet onmiddelijk een eind komen aan het dierenleed overal in de wereld. Je kunt niet een krant openslaan of er staat weer een verhaal in van zinloos dierenleed. De mens is dan het dominante ras hier op deze aardbol omdat het de meeste herseninhoud schijnt te hebben†maar wat gaan veel mensen hier in en in slecht mee om. In dit artikel worden enkele schrijnende voorbeelden behandeld van zinloze dierenmishandeling/dierenleed.

Wie zijn hier nu de beesten?

Vlak voor de zomervakantie en op het moment dat er veel jongen geboren worden zijn er weer mensen die zich geroepen voelen zich te ontdoen van deze honden, katten en wat al niet meer. Ze worden vastgebonden achtergelaten in een bos. Er wordt geen traan om ze gelaten. Ze worden in een doos gedumpt langs de kant van de weg of bij een parkeerplaats of ze worden er zelfs rijdend uitgegooid en al dan niet bewust doodgereden. Er worden ook katten en honden verdronken in water. De vuilniszak wordt dan verzwaard met een steen of iets dergelijks. Vaak komen deze `mensen` als ze gepakt worden er vanaf met een boete van een paar honderd Euro. Een schande is het. Bijna geen straf is goed genoeg voor dit soort beesten al is dit geen goed woord want beesten moorden alleen uit noodzaak om te kunnen overleven in de natuur.
Er wordt impulsief een dier gekocht en er wordt amper over de verdere zorg nagedacht laat staan dat sommige dieren wel tientallen jaren kunnen leven. Een papegaai wordt tientallen jaren oud. Ze zitten vaak in veel te kleine kooien zich kapot en kaal te bijten. Hoe zou dat toch komen?
Maar ja de oerwouden en de bossen zijn allang grotendeels vernietigd door de mens. Olifanten en neushoorns worden doodgeschoten alleen maar om het ivoor en de slagtanden. De volwassen apen worden gedood en de jongen worden vertroeteld tot ze groot zijn en dan vaak onhandelbaar worden. Waar zit ons hart. Hebben sommige mensen wel een hart vraag ik me af.
Kreeften worden levend gekookt. Professoren zeggen dat ze het niet voelen. Nou ze vinden het aangenaam zeker. Wie is er hier nu de professor. Het wordt tijd voor het welzijn van dieren.
Kippen in die vreselijke legbatterijen is toch waanzin. Wie heeft dat ooit bedacht.
De vin die van een haai wordt gesneden en vervolgens wordt teruggegooid en dat alleen maar voor soep. De haai sterft een vreselijke dood.
Kikkers die worden ontdaan van hun kikkerbilletjes worden levend op een hoopje gegooit en sterven eveneens een afgrijselijke dood. Kikkerbilletjes zijn een delicatesse,  nou niet voor mij.
In een ver oord wordt eenmaal per jaar een grote groep dolfijnen samengedreven en vastgezet voor de kust en worden vervolgens beestachtig gedood. De hele zee kleurt dan rood. Alleen maar omdat het daar dan een feestdag is.
Zeehonden die worden doodgeknuppeld. Het is vreselijk om te zien. Canada is er nog steeds gek op. De hersenen worden dan wel ingeslagen maar het komt voor dat de dieren dan nog een tijd leven en dus lijden. Dat is toch met geen pen te beschrijven.  
Ijsland, Japan en Noorwegen zijn actief aan het jagen op walvissen. Hoe kun je zulke prachtige dieren nu harpoeneren.
En die die vele ganzen die worden vetgemest. Het is dierenkwelling tot en met. Een dierenleven telt niet. Bij de gans wordt er dan enkele keren per dag via een keelbuis met luchtdruk de keel volgestopt met keelballetjes gedrenkt in melk of olijfolie of met graan en vet. Hun drinken wordt ook heel veel gezouten om ze dorstig te maken. Deze levers worden dan vele malen groter dan normaal en is eveneens een delicatesse in bepaalde restaurants al zijn er al wel een paar winkels en restaurants die dit al boycotten. Dat er mensen zijn die dit eten. Wordt het dier iets gevraagd? Nu kan een dier niet praten, maar toch.
Brandmerken van dieren gebeurt ook nog vrij regelmatig. En dan de onverdoofde castratie van biggen. Het gebeurt zo'n 100 miljoen keer per jaar. Stel je eens voor dat ze dat bij jou zouden doen. In 2012 wordt pas hiermee gestopt en zal er alleen nog verdoofd worden gecastreerd. Waarom heeft dat zo lang moeten duren maar zo kan ik nog wel even doorgaan.
En dan de tijgerpenissen, gedroogde zeepaardjes of slangenbloed. Het zijn Oosterse delicatessen en is goed voor lichaam en geest en goed voor de vruchtbaarheid naar het schijnt. Maar ja er wordt daar wel meer gegeten zoals hond. Een dierenleven telt gewoon niet.
Als er in de Veluwe weer eens een te grote populatie herten of zwijnen is worden de jagers weer opgeroepen om te gaan knallen in het kader van verkeersveiligheid of omdat er 25 teveel lopen. En dat snap ik dan ook wel maar wie is er verantwoordelijk voor dat het nu zo gesteld is met de natuur? Juist. De dieren kunnen eigenlijk geen kant meer op. We doen nu ineens aan wildbeheer omdat we er zo goed in schijnen te zijn denken we terwijl het tochal veel te laat is. Dat had honderden jaren eerder gemoeten. De mens zit het dier overal dwars. We knallen toch ook geen mensen af omdat deze wereld zwaar overbevolkt is met mensen.
Dan wordt er weer een rotje in het achterwerk van een eend gestopt en dan wordt er weer een schaap geslacht gewoon in de wei van de boer en dan wordt er weer kompleet zinloos de kop afgetrokken van een pauw of er wordt met een pijl en boog of met een luchtbuks op dieren geschoten en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Maar ik stop ermee want je wordt er raar van. 
Wil een ieder die dit leest alstublieft meehelpen het welzijn van alle dieren te bewaken. Ik snap best dat er een hamlapje op het bordje moet liggen. Maar tot de slacht moeten de dieren in ieder geval een goed leven hebben gehad. Wordt desnoods lid van Greenpeace of wordt lid van het WSPA en steun de partij voor de dieren of groen links. Samen staan we sterk. Geef de dieren een plekje op deze wereld die ze verdienen. Ze zijn er tenslotte al veel langer dan de mens.

Reacties op dit artikel
Wolletje, 2011-02-16
( +1 )

Sluit je ogen niet voor deze dierenleed! en loop mee met de Vergeten Dieren Tocht op 19 of 26 juni op diverse plekken in Nederland. Deze tocht staat in het teken van proefdieren, asieldieren, mishandelde dieren en dieren die slachtoffer zijn geworden van de bio-industrie! Het betreft een leuke wandeltocht van 25km of een familietocht van 7,5km. Draag jouw steentje bij en schrijf je in voor de Vergeten Dieren Tocht via www.vergetendierentocht.nl
Berto, 2011-02-16
( 0 )

Bedankt voor je reactie Wolletje. ik hoop dat er op termijn betere rechten voor dieren komen. Een leuk initiatief is deze Vergeten Dieren Tocht. Hopelijk volgt er meer op termijn.
Auteur Berto.
Wwfertje!, 2011-12-16
( 0 )

Het is allemaal waar! We maken de wereld zelf kapot en daar moeten we allemaal iets aan doen anders is het telaat !!!!!!!!!!!!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl