X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kunnen we zonder Gronings gas?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 18-09-2015
Veel mensen vinden het belangrijk, duurzaam leven. En bij duurzaam leven, hoort groene energie. Hernieuwbare energie, uit bijvoorbeeld de wind of de zon. Maar kunnen onze verwarmingen wel branden zonder het gas uit Groningen? Of zijn we toch verplicht schadelijke fossiele brandstoffen te gebruiken?

Meer duurzame energie in Zijldijk, 't Zandt, Zeerijp en Leermens

Een nieuw initiatief vindt plaats. Bewoners uit de plaatsen Zijldijk, 't Zandt, Zeerijp en Leermens hebben samen de energieco÷peratie zogenoemde Zonnedorpen opgericht. De co÷peratie moet ervoor zorgen dat bewoners van de plaatsen zonne-energie gaan gebruiken in plaats van gas. Hierdoor zal het verbruik van schadelijke fossiele brandstoffen flink afnemen.

Weg met schadelijke fossiele brandstoffen

'Weg met de fossiele brandstoffen als je ze niet nodig hebt', zegt Patrick Caspers uit Zijldijk. Caspers is voorzitter van het groene initiatief en ziet de wereld graag overgaan op duurzame hernieuwbare energie: 'Waarom water koken op gas terwijl dat ook op elektriciteit kan?' Caspers hoopt hiermee een beweging op gang te zetten, zodat het overmatige gebruik van Gronings gas wordt gereduceerd en wordt omgezet naar het gebruik van duurzame energie uit bijvoorbeeld de wind, water of zon. 'We wonen in het aardbevingsgebied. Als we nu als eerste stoppen met het gebruiken van gas, dan volgt de rest hoop ik vanzelf.' Hoeveel effect het nieuwe initiatief heeft is nog niet bekend, maar het zou best veelbelovend kunnen zijn.

We kunnen in ieder geval eenvoudig 40% verminderen

Of helemaal geen Gronings gas gebruiken mogelijk is zal nog moeten blijken. Maar Nederland kan in ieder geval elk jaar tussen de 11 en 16,5 miljard m3 gas besparen. Dit staat gelijk aan 40% van de totale hoeveelheid gas die jaarlijks in Groningen wordt gewonnen. Dit is uitkomst van een onderzoek van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl