X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Dierenpolitie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 27-01-2010
Auteur: AnnaStaal
De programma’s over mishandeling van dieren zijn legio op de televisie. Dat er in het buitenland harder wordt opgetreden dan in Nederland, is wel duidelijk. Maar waar liggen de verschillen nu eigenlijk.


Als er bij dieren mishandeling of verwaarlozing dreigt, grijpt de politie in de Verenigde Staten maar ook in Engeland in. Zo zijn er meer landen waar men hard ingrijpt, om mensen minimaal voor een rechter te brengen, als er iets geconstateerd is. De rechters gaan er ook serieus mee om en mensen kunnen aanzienlijke veroordelingen tegemoet zien.
In Nederland is dit echter anders. Zo zie je met enige regelmaat consumentenprogramma’s op televisie voorbij komen waar dieren in abnormaal kleine vieze hokjes gehouden worden en wat dieronwaardig is, maar zelden dat je ziet dat de politie het overneemt en mensen voor de rechter brengt.

Verder heb ik uit eigen ervaring de bekende broodfokkers waar bijvoorbeeld honden en katten absoluut voor dierenmishandeling opgepakt kunnen worden, omdat ze in smerige hokken gehouden worden en nestje na nestje produceren voor de verkoop. Los van het feit dat die jonge dieren doorgefokt zijn en mogelijk niet gesocialiseerd zijn, is de moeder alleen een broedmachine en wordt ze gedumpt als ze niet meer produceert. Er zijn zelfs dierenartsen die hier aan meewerken.
Tot op heden maar een enkele broodfokker gezien die enkele zware boetes gehad heeft, maar omdat het allemaal veel geld oplevert gaat de man net zo vrolijk weer door.

Ook al zou je niet alles aan kunnen pakken en is het slechts een druppel op de gloeiende plaat, het zou mensen wel meer alert maken. Maar voor ook melding laten maken bij de politie als men zou zien dat er ook daadwerkelijk iets in gang gezet wordt als het gesignaleerd wordt. Er zijn meer dan voldoende misstanden om de tanden in te zetten, maar zolang er niet paal en perk wordt gesteld aan dierenmishandeling of verwaarlozing, ziet men alle kans door te gaan. Helaas.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl