X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het miezert de hele dag

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 18-08-2010
Auteur: Carina03
Nu alweer wordt het gemopperd op het slechte weer. De vreselijke hitte is alweer vergeten en alles wat we nu nog weten van deze zomer is dat hij typisch Nederlands was, NAT!

De droogte voorbij

Werd er eerst nog gewaarschuwd dat alles duurder zou worden omdat de grond te droog was, het zal niet lang meer duren voor we dezelfde woorden horen vanwege een te natte grond. Wij leggen ons hierbij neer, we wonen in Nederland en het is nu eenmaal niet anders. De crisis heeft veel mensen klem gezet maar hoe langer het natte weer duurt hoe hoger het aantal Last-Minute boekingen die ons naar warmere oorden moeten brengen. Is het vechtlust of een gevoel van "dat nemen ze me niet ook nog af?" Ik weet het niet. De reisbranche vaart er wel bij, of de Nederlander dat straks ook doet en of het leed gemakkelijker te dragen is met een bruin huidje?

Indian summer

Persoonlijk geef ik de hoop nog niet op, het is al vaker voorgekomen dat het voor- en najaar stukken beter zijn dan de zomer. De crisis gaat er niet van weg, de rekeningen worden er niet van betaald maar toch ziet alles er beter uit als er een vrolijk zonnetje aan een strakblauwe hemel te zien is. Het is weer immigratieweer, de plannen komen op tafel en de aantallen stijgen weer. Heerlijk leven onder de zon zonder de beslommeringen in het koude Nederland. Een droom die ik al jaren heb, de hoop dat het ooit zal lukken, het kriebelige gevoel in je buik dat je eigelijk alleen maar weg wil. Voor altijd hoeft niet, een kwartaal of halfjaar ergens leven zonder zorgen, een sabbatical zeg maar. In mijn hart denk ik dat ik het vast ooit ga halen, mijn verstand vertelt me te stoppen met dromen omdat dit nooit kan gebeuren. Met mijn hele lijf en leden ga ik op deze regenachtige dag door mijn eigen Indian summer. Het miezert buiten en het miezert in veel Nederlanders maar denken jullie ook niet dat het bij de immigranten ook wel eens zal miezeren en dat het nergens op de wereld atijd rozengeur en maneschijn is?

Reacties op dit artikel
Kristina, 2010-10-15
( 0 )

Ikzelf tracht me aan te passen aan de veranderingen die iedere dag op ons afkomen, aan het druilige weer en als afwisseling aan de tropische hitte die ons ( soms) allemaal meteen tegen de grond slaat, want in onze contrei√ęn zijn wij dit eigenlijk niet gewoon!
Dan lig ik het liefst plat achterover te niksen, laat de windmolen - in huis wel te verstaan!- haar rondjes draaien, terwijl m'n hersens óók rondjes draaien vol van droomvisioenen die nooit werkelijkheid kunnen worden!
Moest ik de lotto kunnen winnen, dan kocht ik mij hét van het, laat ik me vertroetelen en afkoelen in een grote plas achterin de tuin! En als het eens regent, dan laat ik mij even masseren, met achteraf allerlei verwennerijtjes die ik niet allemaal opnoem omdat die mij veel te ver zouden brengen...!
En zo droom ik van dingen waar ik nooit zal aan toekomen, want ik speel niet met de lotto: een utopie, dus!! Maar innelijk geluk is op zich de grootste waarde en wij zijn als kameleons; wij gooien ons ziekmakend vel af, en staan als de paddenstoelen tekens weer op! Een zeer gevari√ęerd leven dus, met z'n hoogtes en laagtes! Ik ben het kind van mijn ouders die zich hier √≥√≥k gelukkig voelden, anders was ik er nooit geweest!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl