X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De terreur van de bladblazer

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 02-11-2010
Auteur: Sjax
Er moet me even iets van het hart. Het is de tijd van de vallende blaadjes en schijnbaar is dat ook de tijd om massaal met de bladblazers aan de gang te gaan. Ben ik de enige die zich hier aan ergert?

Vallende blaadjes

Het is herfst. Op zich vind ik dat een heel mooi seizoen. Het is nog niet koud. De dagen zijn nog redelijk lang. de spinnen maken de meest mooie webben in mijn tuin en 's ochtends voel je al wel dat het winter wordt.
De blaadjes aan de bomen verkleuren in mooi rood of geel en alle kleuren daartussenin. Erg mooi, vooral als de zon ertussendoor schijnt.

De bladjes vallen op een gegeven moment van de boom af. Dit heeft 2 redenen. Ten eerste kan de boom zonder blaadjes beter de winter overleven. Er hoeft geen kostbare voeding naar de blaadjes toe en de takken lopen minder kans om af te breken als er een flinke sneeuwbui is.
De blaadjes die op de grond terecht  komen zorgen ervoor dat er nieuwe voedingsstoffen in de bodem komen. Dat kan alleen als de blaadjes de kans krijgen om te vergaan. Tevens zorgen de blaadjes voor isolatie van struiken en planten.
Het is dus niet nuttig om de blaadjes weg te halen.
Toch is dat nou net wat de meeste mensen wel doen.

De bladblazer

Een beetje tuinman  heeft een bladblazer. Dat is een apparaat wat veel herrie maakt en op electriciteit zijn werk doet. Het doel is om met zo veel mogelijk herrie de blaadjes die van de bomen vallen op een hoop te blazen en evt op te zuigen. (sommige blazers kunnen dit namelijk).
Het lijkt wel dat hoe meer herrie het maakt, hoe meer status het geeft aan de tuinman. Er zijn zelfs tuinmannen die elke dag met de blazer te keer gaan.

Ik zie daar het nut niet van in. Er zijn nog veel bomen die nog volop blaadjes hebben. Elke dag vallen er dus nieuwe blaadjes naar beneden. Je kan zo aan de gang blijven als je er niet tegen kan dat er een blaadjes in je tuin ligt.
Een beter idee is het denk ik om te wachten totdat alle bomen in de omgeving kaal zijn en dan in een keer met je blazer de tuin leeg te blazen.Je kan de blaadjes ook gewoon laten liggen.

Of wat is er mis met de hark. Dat is zo'n ouderwetse houten steel van ong 1.50 m lang met aan het uiteinde metalen haken. Met die haken ga je over je gazon heen en je harkt zo de blaadjes naar je toe. Het nadeel is dat de hark geen geluid maakt en ook niet electrisch aangedreven wordt. Het gevaar bestaat dus dat je er moe van kan worden. En het is natuurlijk ook niet goed voor je ego als stoere tuinman.
Een echt nadeel van een hark is dat het niet funcitoneerd op stenen (wel opgrind overigens).
 
Voor de blaadjes die er op je terras liggen is er nog een ouderwets apparaat in omloop. Dit heet de bezem.
De bezem is ook een lange houten steel. Nu bevinden zich echter een borstel onder aan de steel. Met deze borstel kan je de bladeren naar je toe vegen. Ook de bezem maakt helaas geen lawaai en werkt niet op electriciteit.Ook al niet goed voor de macho tuinman.

Het lijkt mij wel wat als er een verbod komt op het gebruik van de bladblazer door particulieren. Dat scheelt een hoop herrie en  het is ook nog eens beter voor het milieu als de hark en de bezem weer in ere worden hersteld.

Reacties op dit artikel
Zwartkijer, 2011-06-27
( 0 )

Blaas um toch op.
Natuurmens, 2011-11-21
( +2 )

Ik ben het helemaal met u eens Sjax! Ik moet altijd erg lachen als ik die mannenkinderen met hun apparaatjes in de weer zie. Oorverdovende herrie, weg rustige zaterdag. is de ene buur klaar, begint de ander etc etc. Men wil graag buiten wonen in de natuur, maar de natuur mag niet te dicht bij komen en mag zeker niet slordig zijn. Ook de wilde bloemen die je kado krijgt in je tuin worden hardhandig verwijderd als ongewenste vreemdeling. Nou ja ik kan de mensen niet veranderen en alle blaadjes mogen gerust in mijn tuin vallen!
Pietje, 2012-06-25
( +1 )

Ik hoop dat elke bladblazer door aliens als een wapen word aangezien en met een laserstraal word vernietigd
Bijlman, 2012-10-31
( +2 )

Het is een terreur! Ik heb ook zo'n ding maar gebruik hem 2 x per jaar en dan max een half uur, omdat ik het echt verschrikkelijk vind. Ik wacht dan tot alle bladeren gevallen zijn, want daarvoor heeft het toch geen zin.
Toch zou ik graag mijn bladblazer vrijwillig inleveren als ik daarmee een verbod op deze dingen kan bewerkstelligen.
Pokkeherrie, 2013-01-02
( +1 )

Minstens eens per maand is het vele uren genieten van snerpend gefluit dat pijnlijk door de oren snijdt. Soms meerdere dagen achterelkaar. Geluidsnormen gelden kennelijk niet voor particulieren met machines met een industrieel geluidsniveau. En als het al wel zou gelden, de wetgever kijkt enkel naar het decibelniveau. Waardeloos omdat de aard van een geluid minstens zo belangrijk is. Van een nauwelijks hoorbare pieptoon die aan en uit gaat of zacht gedreun van een zware bas kun je op een gegeven moment ook goed ziek worden. Leveranciers van audio aan horeca gebruiken trucjes om muziek extra hard te laten klinken zodat het binnen de norm blijft, maar je nog steeds met fluitende oren naar bed gaat. Hoog tijd om geluidsoverlast en normering te herzien. Met het goedkoper worden van techniek zal de hoeveelheid herrie alleen maar toenemen.
Vreselijklawaai!, 2013-03-05
( +2 )

Het begint als de eerste zonnige dag van het jaar aanbreekt, wat een lentegevoel zou moeten geven met vlinders in de buik en een vredig fluitend volgeltje wordt op brute wijze verkracht door zo'n groepje tomin medewerkers met neon hesjes aan die de hele godganze dag met ROOOOAAAARRRRR VRRRROOEOOOOEOEOEOEOEEEEEM!!!!!! RROOOOOAAAAAARRRR een beetje blaadjes weg aan het blazen gaan!!

Wat-kan-een-mens-doen-om-dit-OP-te-laten-houden!!!!!!!

Ik wordt er gek van!!!!!!!

Dit is wel een van de meest extreme gevallen waarin de overlast van het gereedschap vele male groter is dan die paar dorre blaadjes aan overlast geven. Laat toch gewoon lekker liggen en composteren! Oh maar dan gaat er weer onkruid groeien, of levert de buit van blaadjes weer een lucratieve hoeveelheid compost op voor de verkoop??
Theresia, 2014-10-14
( +1 )

Bij ons in het dorp het zelfde, er vallen 2 blaadjes en de gemeente is dagen bezig. Ze maken bergen bladeren die worden met opgeruimd. Met als gevolg dat het weer weg waait dan kunnen ze maandag weer opnieuw beginnen met die herrie maken. Wat kost het allemaal buiten de ergernis. Het gebeurt ook alleen op onze laan want daar staat de keet van de gemeente.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl