X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een oase van rust

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 07-11-2008
Auteur: Beanbag
Vakantie is voor velen een andere soort van stress. Snel op je bestemming komen, dus vaak te lang achter het stuur, Jengelende kinderen, die verveeld in de auto liggen. Warm. Ben je er eindelijk, dan moet je vermoeid, de tent nog opzetten en koken. Je hebt het al gehad voordat de vakantie begint. Maar, het kan ik anders.

In de Bretagne ligt het kunstenaarsdorp La Gacilly, in de Morbihan. In dat dorp, waar ook Yves Rocher bloemen en planten verbouwt voor zijn cosmetica, ligt een biologisch verantwoorde, groene en prachtige isotoop. Een oase van rust, verantwoord kruidentuintje, dieren en fijne mensen.
Le Clos Tay herbergt een paar eenvoudige gÓtes, die echter voldoende zijn om te relaxen. Kinderen kunnen zonder problemen rondlopen. Er is geen verkeer. Er is wel een speelveldje. Je kunt verse kruiden plukken -dat mag- voor je eten. Je kunt ezelrijden -tegen een betaling-. Ga maar door.
En, je bent vlak bij een prachtig kunstenaars- en bloemendorp, waar in de straten een grote fototenstoonstelling werd gehouden in 2008. Een tentoonstelling, die elke twee jaar wordt georganiseerd over een centraal thema. Foto's van over de hele wereld, groot, groots en heel groot waren er te zien. In de regio is er ook voldoende vertier. Het prachtige middeleeuwse dorp Josselin ligt op een steenworp. Het beroemde kasteel van Josselin is te bezichtigen.
De andere kant op rijdend ligt Monteneuf, een bos vol menhirs, alignements geheten, die men archeologisch verantwoord opnieuw heeft opgesteld na een grote brand, zo'n 10 jaar geleden en waarbij kinderen zich kunnen vermaken met diverse activiteiten. Zeker de moeite waard. Het wereldberoemde Carnac, waar 4 kilometers aan menhirs staan, en dat op circa anderhalf uur rijden ligt, is hiermee vergeleken een teveel aan stenen. Monteneuf is naast een prachtige historische plek ook een perfecte plaats om te picknicken.
De Bretagne staat bekend om de mooie bossen, dus wandelen is geen enkel probleem. Je kunt alle kanten uit in deze schitterende streek. Een echte aanrader voor mensen, die net te ver van huis een rustige, biologisch verantwoorde vakantie willen vieren of mensen, die met hun kinderen een rustige plek zoeken om echt te relaxen.
Tot slot, een aanrader voor tussendoor: in het dorp ligt een biologisch restaurant. Het eten is minder, maar men serveert tientallen soorten thee, op een bijzondere wijze. Een relaxte wijze om een uurtje in een prachtige, omgeven door bloemen, omgeving te genieten van een bijzondere thee, die je niet iedere dag neemt.
Aanrader.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl