X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Koningspython

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+8
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Felicia Felicia Auteur op infoyo sinds
25 April 2009


Bekijk het profiel van Felicia
Gerelateerde artikelen Belevenissen bij de Dierenambulance
Datum: 28-08-2009
Auteur: Felicia
Dit artikel gaat over een slang, genaamt de koningspython ook wel in het Latijns genoem Python Regius. 

Naam, Herkomst, karakter, uiterlijk en levensverwachting.

Naam:
De Python Regius word in het Nederlands ook wel Koningspython genoemd, de Amerikanen noemen hem ook wel Ball python. Deze naam heeft de slang gekregen doordat hij als er gevaar dreigt hij zich oprolt als hij niet weg kan komen. Hij doet dan zijn kwetsbare hoofd tussen zijn lichaam en lijkt dan net op een bal.
Herkomst:
De Python Regius komt uit Afrika, en komt daar in vele landen voor. Een paar landen waar hij in voor komt zijn: Senegal, Gambia, Guinee, Liberia, Mali, Ivoorkust en Ghana. De Python Regius komt vooral voor in de randen van regenwouden en in de aangrenzende droge savannen, tussen zonsondergang en zonsopgang is de slang het meest actief. Tussen die tijd gaan ze ook opjacht, overdag als ze niet actief zijn kunt u ze vinden op de bodem, struiken en in bomen.
Karakter:
De Python Regius heeft een vriendelijk karakter, maak kan zich al gauw bedreigd voelen. Als u hem regelmatig hanteert zou hij snel zich minder bedreigd voelen in uw handen. Wel moet u er om denken dat u hem in het begin niet te veel hanteert. De Python Regius staat bekent als een slang die gauw stress krijgt.
Uiterlijk:
De Python Regius is vergeleken met de rotspython (7 meter) een kleine slang, de Python Regius word tussen de 1.30 en 1.50 lang. Een recordlengte is gemeten van 2,5 meter lang.
Levensverwachting:
De levens verwachting van de Python Regius is ongeveer 20 jaar, dit verschild per slang, en ligt er ook nog aan hoe het dier gehouden word.
Een record onder de leeftijd is een Python die 47 jaar is geworden.

Hanteren en vervellen.

Hanteren:
Doordat de Python Regius bijna nooit bijt, kunnen ze door iedereen gehanteerd worden. Als de slang nog maar een korte tijd bij u is, moet u hem niet te veel hanteren. De slang is namelijk zeker in het begin als hij in een nieuwe omgeving, zeer stress gevoelig. Dit blijven de slangen ook wel daarom draaien ze zich altijd in elkaar tot een grote bal als u hem er uit haalt. Als u de slang er regelmatig op een rustige manier uit de terrarium haalt, zal de slang zich ook minder oprollen tot een bal. Als u de slang heeft gevoerd, laat de slang dan enkele dagen met rust, als u de slang gaat hanteren als hij gegeten heeft, kan de slang de prooi weer uitbraken.
Vervellen:

Als de python gaat vervellen zou hij twee dagen voordat hij gaat vervellen minder activiteit laten zien. Dat de slang dan minder activiteit laat zien komt omdat het vervellen veel energie vergt van de slang.
Op een gegeven moment worden de ogen van de python wazig, dit zal ongeveer een dag of misschien bij grotere slangen twee dagen aanhouden, waarna de slang weer heldere ogen krijgt. Als de ogen van de slang weer helder worden zou u de slang ook meer zien schuren langs takken of stenen, ook zou de slang meer gaap bewegingen maken. Die gaap bewegingen maakt de slang om te zorgen dat zijn vel los komt, dit zijn wat schonkige gaapbewegingen. Na dat de ogen van de slang weer helder zijn geworden zou het vervellen ongeveer nog drie a vier dagen op zich laten wachten. De slang moet normaal gesproken in een keer vervellen, lukt de slang dit niet dan moet u denken dat de luchtvochtigheid waarschijnlijk onvoldoende is en is het raadzaam of vaker te sproeien. Ook kan u de slang dan een lauw bad geven om hem te helpen met vervellen.
Tijdens deze periode zou de slang niet eten, na het vervellen kunt u de slang wel een goeie grote prooi geven, na het eten zou de slang ongeveer drie dagen op een rustig plekje gaan liggen om de prooi te verteren en om op adem te komen van de vervelling.

Wetgeving.

Wetgeving:
De wetgeving van de Python Regius is een CITES B.
De CITES B ook wel 2 genoemd.
Wat die CITES B nu precies inhoud:
De CITES B is voor terrarium dieren die nog niet echt met uitsterven worden bedreigd, maar wel moet de internationale handel streng gecontroleerd worden. Dit streng controleren van de internationale handen moet er voor zorgen dat de dieren niet uitsterven. De internationale handen moet aan strenge voor schriften voldoen als een dier CITES B is. Veel dieren die niet bedreigd zijn, maar op de bedreigde soorten lijken staan meestal ook onder de CITES B.

Reacties op dit artikel
Darryl, 2010-02-25
( 0 )

Mooie slang die python maar gevaarlijk
Lou, 2010-10-01
( 0 )

Niets gevaarlijks aan...
Depaus, 2011-02-07
( 0 )

Halloikwil ...............
Neuker, 2011-02-07
( -4 )

Ik heb een stijve en wil poepen
Depaus, 2011-02-07
( -4 )

Ik ook wil da ook
Neuker, 2011-02-07
( -2 )

Ik ga mijn meneer verkammen poepen xxxx
Dhl, 2012-03-11
( 0 )

Saai bak een boa constrictor die is veel leuker
Fuck die python, 2012-06-12
( 0 )


Dennis, 2012-08-19
( 0 )

Ik heb zelf ook een ball python leuke beesten maar idd niet groot maar wel dik en zwaar ik heb hem laten wennen aan meerdere handen maar is op den duur steeds minder gaan stressen
Duttie, 2013-02-02
( 0 )

We hebben voor het eerst een slangske... koningspythonke... is verveld, enkel over de snuit en de kop en zo enkele cm erachter blijven vellen hangen, oplossing?
Duttie, 2013-02-02
( 0 )

We hebben voor het eerst een slangske... koningspythonke... is verveld, enkel over de snuit en de kop en zo enkele cm erachter blijven vellen hangen, oplossing?
Tijmen, 2013-04-11
( 0 )

Wij hebben nou ongeveer een maand een Koningspython, de python is nu 5 maanden oud. Sinds wij hem hebben is de slang nog niet verveld, betekent dit dat er iets mis mee is?

Voorheen heb ik rattenslangen gehouden en die vervelde aanzenlijk vaker namelijk.
Laura, 2013-08-19
( 0 )

Je terra vochtiger maken of je slang in een lauwwarm bad zetten! Heeft allemaal met luchtvochtigheid te maken
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl