X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De huismus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 13-11-2009
Auteur: Yellow
De huismus komt oorspronkelijk voor in Europa, AziŽ en Noord-Afrika. Maar in de loop van de eeuwen heeft de mens de mus meegnomen naar andere delen van de wereld en kan men eigenlijk overal in de wereld mussen vinden.

Beschrijving van de mus

Beschrijving van de mus De mus is een gedrongen bruin/grijze vogel met zwarte strepen en korte pootjes. De mannetjes hebben ook nog witte vlek onder de ogen en een zwarte vlek onder de snavel.  De staart is ongeveer 3/4 van de lengte van de vleugels. De mus is ongeveer 8 cm en weegt 28,5 gram.

Broeden van de mus

Broeden van de mus Huismussen vormen voor ieder broedseizoen monogame paartjes. De nesten worden gemaakt tussen februari en mei. Mussen nestelen zowel in kieren en spleten in gebouwen als in naald- en loofbomen. De nesten worden gemaakt van stukjes papier, veertjes en gedroogde plantenresten. Er worden  4 tot 8 eitjes gelegd. Als alle eitjes zijn gelegd, begint het stel te broeden, mannetje en vrouwtje broeden om de beurt een aantal minuten en ruilen dan van beurt. De broedtijd is 10 - 14 dagen. De jongen worden door beide ouders gevoed.

Gedrag van de mus

Gedrag van de mus Mussen zoeken hun voedsel op de grond, ze huppen over de grond. Het vliegen is constant, ze hebben geen zweefmomenten of duikvluchten. Ze kunnen in de broedtijd hun kleine territorium heel fanatiek verdedigen. Mannetjes verdedigen zich tegen mannetjes en vrouwtjes tegen vrouwtjes. Huismussen hebben een eigen manier van communiceren met elkaar, ze hebben bepaalde houdingen en een reeks geluiden, die worden gebruikt. Ook voor het afschrikken van een indringer en om elkaar te waarschuwen.

Voedsel van de mus

Voedsel van de mus Huismussen eten verschillende soorten zaad en insecten. Mussen, die in de steden leven eten meer zaad uit voliŽres en zaad van onkruid. Mussen,die op het plaateland wonen eten het meest zaad uit dierlijke mest en zaaizaad van de velden.

Reacties op dit artikel
Henk, 2011-02-17
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl