X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De spreeuw

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 16-11-2009
Auteur: Yellow
De spreeuw is een vogel, die zich aan alle omstandigheden kan aanpassen. Of hij nu in een stad is of het platteland. Deze vogel eet alles wat hij te pakken kan krijgen, vooral als de leefomstandigheden moeilijk zijn.

Uiterlijk van de spreeuw

Uiterlijk van de spreeuw De spreeuw heeft glanzende zwart/blauwe veren, soms met een paars-groene glans. In de winter heeft hij witte spikkels op de borst. Hij heeft een spitse gele snavel. Er is weinig verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. De vrouwtjes zijn iets meer gespikkeld en zijn iets minder glanzend/zwart in de zomer. Jonge spreeuwen zijn grijsachtig/bruin.

Voedsel van de spreeuw


Spreeuwen lopen op een licht waggelende manier op de grond naar voedsel te zoeken. Ze doen dit met open bek. Ze eten graag larven van de langpootmug, maar eten ook kevers en hun larven. In de weilanden kun je vaak spreeuwen zien bij grazende koeien, die meestal omringt zijn door muggen. Wanneer hun natuurlijke voedsel schaars is, bijvoorbeeld in een strenge winter, dan kunnen ze vragen om brood, fruit of etensresten. Ze kunnen daarbij heel brutaal zijn naar andere vogels en op die manier aan het meeste voedsel komen.
De spreeuw is ongeveer 21 cm groot.

Omgeving en voortplanting

Omgeving en voortplanting De spreeuw leeft veel op het platteland, maar als het wat kouder wordt verhuizen ze toch vaak naar de dorpen en de steden. Ook verhuizen grote groepen spreeuwen naar zuidelijker plaatsen, soms naar Zuid Europa en Noord Afrika. En veel spreeuwen uit de Scandinavische gebieden overwinteren op de Britse eilanden. Dan breidt de groep spreeuwen zich al snel uit tot enkele miljoenen en kan behoorlijk voor overlast zorgen.
In april en mei worden gewoonlijk 4 tot 6 lichtblauwe eieren gelegd. Spreeuwen broeden gewoonlijk 1 keer per seizoen. Zowel het mannetje als het vrouwtje broeden de eieren uit. De eieren komen na 12/13 dagen uit. Na 3 weken zijn de jongen groot genoeg om uit te vliegen. Dit is ook de tijd, dat hele horden jonge spreeuwen een kersenboomgaard in vliegen en zich graag te goed doet aan de nog niet geplukte kersen. Dit is dan ook de grootste overlast die boeren van spreeuwen ondervinden.

Reacties op dit artikel
Jeroen, 2013-02-14
( 0 )

PORNOOO
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl