X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De merel in de tuin

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 16-11-2009
Auteur: Yellow
Met zijn zwarte glanzende veren en oranje gele snavel is het mannetje van de merels zeer herkenbaar. Het vrouwtje is wat bruiner en iets gespikkeld aan de borst

Voedsel van de merel

Voedsel van de merel De merel voedt zich met insecten en wormen. De wormen haalt hij uit de grond door op de grond te pikken met zijn snavel, de grond of dode blaadjes om te keren, net zolang tot er een worm naar boven komt. Een merel loopt vaak door de tuin, eet wat, loopt weer heen en weer en begint opnieuw met eten zoeken. In de herfst zullen ze ook bessen en vruchten eten en wat mensen buiten gooien aan restvoedsel.

Voortplanting van de merel

Voortplanting van de merel Het nest, dat het vrouwtje van de merels bouwt ziet er wat rommelig uit en is gemaakt van takjes, blaadjes en gras, samengeplakt met modder en fijne grassen. Het nest is meestal gemaakt in een heg of een struik, maar ze zullen ook wel een nest bouwen op en plank in een oude schuur. De nesten van merels, die voor het eerst broeden zullen vaak op een mislukking uitlopen, omdat ze onervaren zijn en een open nest hebben, het weer te koud is, of gestoord worden door katten, kraaien of roofvogels. Men denkt, dat 9 van de 10 nesten op een mislukking uitloopt. De 3 tot 5 eieren zijn glanzend, groen/blauw met bruine spikkels.De grootte is 22 tot 29 mm. Het vrouwtje broedt alleen, maar het mannetje helpt wel mee de jongen te voeden.  Na ongeveer 19 dagen zijn de jongen klaar om uit te vliegen. Helaas zijn ze dan vaak slachtoffer van katten, omdat ze nog veel op de grond zitten en erg stuntelig vliegen de eerste dagen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl