X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Buitenvogels nu bijvoeren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Heis Heis Auteur op infoyo sinds
22 December 2009


Bekijk het profiel van Heis
Datum: 23-12-2009
Auteur: Heis
Nederland ligt bedekt onder een laag sneeuw en dat levert mooie winterse taferelen op. Er zijn veel mensen die op deze koude dagen naar buiten trekken om te genieten van het sneeuwlandschap. De slee wordt weer uit de schuur gehaald en iedereen geniet volop van de sneeuw! Ook in de bossen is men nu veel te vinden. Maar ook Staatsbosbeheer is in deze tijd veelvuldig in de bossen te vinden om de dieren†bij te voeren. En als je in het bos loopt dan kom†je als je goed kijkt misschien nog wel een voederplek tegen. Maar hoe zit het met onze eigen dieren?

En dan bedoel ik de buitenvogels om ons huis en in de nabije omgeving. Staan we daar wel  bij stil? Door de vorst in de grond en de sneeuwval is het voor hun, vooral nu, moeilijk om aan voedsel te komen.  Gelukkig is er tegenwoordig in elke supermarkt en dierenspeciaalzaak voer te vinden voor de buitenvogels. Maar ook kunt u natuurlijk zelf de vogels voeren met de middelen die u in huis heeft.  Denk hierbij aan de gedroogde boterham of korsten die u op de voederplekken kunt leggen, maar ook stukjes appel of een stukje kaas zonder korst!  En wie kent ze niet, de zelfgemaakte vetbollen.

Maar niet elke vogel eet hetzelfde. Zo zijn winterkoninkjes en roodborstjes, insecteneters die graag hun voer op een beschutte plek (haag of struik) eten. Mussen, mezen en vinken eten vooral zaden, vetbollen, droog brood en pinda's. Spechten, groenlingen en putters zijn dol op pinda's en merels lusten graag fruit en universeelvoer.

Geef de vogels geen kliekjes van uw avondeten! De vogels eten het wel maar kunnen ons eten niet verdragen. Wij eten te gekruid, te zout en veelal ook te vet. Dit resulteert veelal in diaree bij buitenvogels waardoor ze uitdrogen en uiteindelijk doodgaan.

Probeer ook de vogels zoveel mogelijk tegen rovers te beschermen. Door het koude weer zijn de vogels een stuk trager en kunnen vaak niet tijdig wegkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende voederplekken maken. Dat heeft als voordeel dat u het voedselaanbod kunt vergroten voor verschillende vogels en een rover kan maar op een plek tegelijk zijn. Ook is het erg handig om de voederplekken te situeren bij een haag of struik in de buurt. En heeft u een kat die graag buiten rondloopt, hang een kattenbelletje om zijn nek! Zo hebben de vogels nog de mogelijkheid om tijdig weg te komen.
Als u met beleid kleine beetjes voert, s'ochtends en s'avonds ruim een uur voordat de duisternis invalt, zult u geen vreemde rovers in uw tuin om omgeving aantreffen.

En heeft het gevroren en ligt er geen sneeuw, dan kunnen de vogels niet drinken. U kunt hen dan helpen door bijvoorbeeld een waterfles op te hangen of een schaal op de grond te plaatsen. Let u er wel op dat u de vogels niet de mogelijkheid geeft om zich erin te wassen! Met dit weer zal de vogel bevriezen en uiteindelijk doodgaan aan onderkoeling. Met een beetje beleid komen we een heel eind!

En wie geniet er niet van om de vogels te zien eten? Als ze eenmaal bekend zijn met hun vaste voederplekken komen ze steeds weer terug!

Veel vogel-voeder-plezier.


Reacties op dit artikel
Tilo, 2009-12-23
( 0 )

Ik hang normaal geen voer voor vogels in de tuin, omdat ik 2 katten heb. maar als het vriest of sneeuw ligt doe ik het altijd wel. Mijn katten zijn dan veel meer binnen, dus hoop ik dat de vogels rustig van het voer kunnen genieten. ook geen ik normaal nooit de eendjes brood, maar als het vriest wel!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl