X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tropische vogels

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 18-08-2010
Auteur: Carina03
Mooi in de tuin, vrolijk gezang en vooral de vele verschillende soorten en kleuren. Een volière met tropische vogels vergroot het leefplezier in de tuin.

Materiaal

Zorg ervoor dat de volière lang en hoog genoeg is, tropische vogels hebben ruimte nodig. Gebruik veilige, niet giftige buitenbeits om het hout te behandelen. Ook kan men kiezen voor hout dat al behandeld is. Koop fijnmazig gaas, zitten er katten in de buurt leg dan dubbel gaas aan om de vogeltjes te beschermen. Zorg voor voldoende zitstokken, nestbakjes en open gazen nesten met touw. Zorg voor voldoende voeder en drinkbakjes en een of twee badjes op de grond op de wat warmere dagen. Laat, als je de kooi zelf beitst deze eerst een tijd goed uitluchten voor je er vogeltjes in plaatst. Koop als je op stap gaat voor de vogels koppeltjes.

Verzorging

Als men tropische vogels gaat houden dan is de verzorging belangrijk. Zorg dat de vogels zowel een binnen- als buitenkooi hebben. Ververs elke dag de drinkbakjes, vooral bij vriesweer. Vul de voederbakjes, door in het bakje te blazen blaast men het kaf eruit en blijft het goede zaad liggen. Maak de kooi regelmatig schoon om ziektes voor te blijven. Goede bodemruimers die geen schade aan de vogels toebrengen zijn kwartels. Gemiddeld genomen wordt een klein tropisch vogeltje ongeveer drie jaar oud, binnen die drie jaar hebben ze al verschillende nestjes geproduceerd waardoor het vogelaantal op peil blijft. Laat de volière niet overbevolkt raken, de ruimte is belangrijk in bijna elke dierenwinkel kun je de jonkies verkopen. Denk wel goed na voor je een volière plaatst, ook in de koude wintermaanden moeten de vogeltjes goed verzorgd worden wat voor de meeste betekend dat ze al voor het werk een tochtje vogelkooi moeten hebben gemaakt.

Reacties op dit artikel
Matsspierings, 2011-04-08
( +1 )

Hoi
Carina03, 2011-04-09
( 0 )

Ook hoi
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl