X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Dier en natuur" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vogel in een kooitje

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 18-08-2010
Auteur: Carina03
Voor mensen die werken en toch een huisdier willen is de vogel een van de meest ideale huisdieren. Met een jonge vogel maat men snel contact maar zolang het zijn eten en drinken op tijd krijgt zullen de meeste vogels je niet snel missen.

Zingen, praten, schreeuwen

Let bij de aanschaf van de vogel op voor welke je kiest. Sommige vogels zoals de kanarie, vooral de man en de sijs kunnen bijvoorbeeld prachtig zingen. Bij een parkiet en (dwerg)-papegaai is het altijd oppassen. Als men ze recht uit het nest koopt bestaat de mogelijkheid om vooral de papegaaisoorten te leren praten. Niet zelden komt het echter voor dat deze vogels vaker zullen schreeuwen, soms oorverdovend in plaats van praten.

Verzorging en aandacht

Elke vogel vraagt een eigen verzorging en aandachtmoment. Een kanariepiet en sijs kun je net zoals bijvoorbeeld een tortelduif leren reageren op je stem of mee laten fluiten. Parkieten kunnen behoorlijk kwetteren. Bij de meeste vogels helpt bij teveel lawaai een handdoek over de kooi, een hardnekkige papegaai trekt zich hier weinig van aan en kan het roepen of schreeuwen nog een flinke tijd volhouden. Vooral papegaaisoorten hebben behoefte aan aandacht, een papegaai die zich eenzaam voet kan zich helemaal kaalplukken of zelfs ziek worden van eenzaamheid. Koop voor de vogel altijd een kooi op maat, plaats voldoende liefst hardhouten stokjes in de kooi die passen bij de pootmaat van de vogel. Bij de dierenspeciaalzaken zijn voor verschillende soorten vogels ook verschillende hoeken ingedeeld waar men een aardig idee krijgt van de benodigdheden. Zorg dat de vogel vooral in een verwarmd huis voldoende fris water krijgt, plaats hem niet recht boven de verwarming of in de tocht. Verschoon minimaal 1x per week de kooi. Een spiegeltje kan leuk zijn maar als de vogel er agressief op reageert kan men deze beter verwijderen.

Reacties op dit artikel
DonnaV, 2010-11-20
( 0 )

Nou, ik heb een valkparkiet, en die kan ook een behoorlijke keel opzetten. Maar er is altijd een reden voor. Als er meer lawaai in huis is: harde muziek, ruzie, blaffende hond, als het tijd wordt voor eten of drinken of behoefte aan aandacht. Als ie content is maakt ie hele lieve geluidjes. Maar ook kopieert ie geluiden, bijvoorbeeld geluidjes van computerspelletjes of andere vogels. Ik gooi nooit een doek over de kooi maar ga even met hem praten en dan "praat" ie terug.
In de zomer gaat ie naar buiten, vindt ie heerlijk. Maar ook dan niet vergeten om dagelijks aandacht te geven. Alhoewel hij daar dan toch al minder behoefte aan heeft omdat er buiten meer te beleven is. Goh ik ben best wel dol op mijn valkparkiet merk ik.
Nagelsan, 2011-06-19
( 0 )

Bij grotere vogels zoals papegaaien, komt wel wat meer kijken dan stokjes in de kooi en een aandachtsmomentje per dag. Ze zijn een deel van het gezin, moeten gestimuleerd worden omdat ze slim zijn en missen je wel degelijk als je er niet bent.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl